Saját biztonságukat is szem előtt tartva költözik a S.T.A.L.K.E.R. 2 fejlesztőgárdája

Saját biztonságukat is szem előtt tartva költözik a S.T.A.L.K.E.R. 2 fejlesztőgárdája

Logikus döntést hoztak a fejlesztők.

Közel egy hónapja, hogy kirobbant az orosz-ukrán háború, amely sokféleképpen volt hatással nemcsak a két országra, de a nagyvilágra is, ezekről számtalan hírt olvashattunk már. Többek között a S.T.A.L.K.E.R. 2 fejlesztőgárdája, a GSC Game World is azt nyilatkozta, hogy a háború miatt felfüggesztik a munkavégzést, hogy alkalmazottaik biztonságát biztosítsák – most pedig arról számoltak be, hogy leginkább saját maguk, illetve kisebbrészt a játék érdekében is elköltözik a stúdió egy része Kijevből.

Erről Pavel Dobrovsky cseh újságíró számolt be Twitter-oldalán, kihangsúlyozva hogy a stúdió azon része döntött a költözés mellett, amely a S.T.A.L.K.E.R. 2-n is dolgozik. A GSC munkatársai a cseh fővárosban, Prágában fogják folytatni a fejlesztést.

Még a háború kirobbanása előtt olvashattunk róla, hogy a játék megjelenési dátumát áprilisról decemberre halasztották, a kialakult események miatt viszont ez közel sem biztos, hogy így is lesz – jelen pillanatban viszont talán pont erre gondolnak a legkevesebben a rajongók közül, akik inkább abban bíznak, hogy a fejlesztők minden probléma nélkül tudják elhagyni Ukrajnát. A háború más hatással is bírt a készülő játékra, ugyanis a Steam áruházban a neve is megváltozott: a csernobili atomerőmű neve ukrán betűzéssel, Chronobyl -ként szerepel az alcímben.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!