KennyS: „Ha nincs meg bennem a szikra, miért csináljam?”

KennyS: „Ha nincs meg bennem a szikra, miért csináljam?”

Füstbe ment a kennyS–AMANEK francia csapat terve, lehet tartalomgyártóként folytatja a legendás AWP-s.

A francia 1pv.fr-nek adott interjút kennyS, neL fordításából pedig a legfontosabb pontokat a nemzetközi közönség is megismerhette. A kétórás beszélgetés fókusza Kenny karrierén volt, azon belül is az elmúlt éveken, amiről sokat beszélt tavaly is. Eddig nem lehetett tudni pontosan, hogy akkor ő most visszavonult és tartalomgyártóként folytatja, esetleg az év elején pletykált, AMANEKkel közös CS:GO csapatán dolgozik. Az interjúból viszont új megvilágításból láthatjuk, hogy a kispadon töltött évek alatt hogyan változott kennyS élete, mit gondol karrieréről és magánéletéről.

„Fáradt voltam. Amikor 15 vagy, akkor könnyű, de más, amikor felnősz. Amikor könnyen és gyorsan jönnek a dolgok – MVP-k, egy Major, top játékos vagy stb. –, akkor nem mindig jó és ez hosszútávon gondot okoz.” – kezdte az elmélkedést a motivációja hiányáról. „Elfáradtam az életben és a gyakorlásban. Mindenben, ami profi játékossá tesz. Én egy versenyző vagyok és a legjobb akarok lenni, de az évek alatt mentálisan bonyolult volt ez. Különösen a karriered alkonyán. Az elmúlt 2-3 év még a valóéletben is komplikált volt. [...] Nem tudom mit tartogat a jövő. Lehet valorantozni fogok, lehet csézni, lehet tartalomgyártó leszek és más dolgokat fogok csinálni.”

Amikor kennyS először a kispadra került az online éra alatt – egy évvel ezelőtt –, akkor nem igazán volt benne akarás a visszatérésre. „Szerettem a kispadon lenni, őrülten élveztem. Szerződéshez kötve lenni már kevésbé, de az üzlet az üzlet.” Innen pedig rögtön eljutunk a kérdéshez, hogy akkor most visszatér-e a szerverre vagy sem: „Most azt hiszik az emberek, hogy kennyS azért jelent meg a 1pv-n, mert bejelenti a visszatérését. Nem, kennyS nem jelenti be a visszatérését. Talán két év, egy év, hat hónap múlva, nem tudom. Most a boldogságot keresem, megvagyok, nincs ok a változtatásra. De nem csukok be semmilyen ajtót.”

Januárban még maga neL jelentette a 1pv-n (és mi is megírtuk), hogy kennyS és AMANEK saját csapatot építene a francia CS:GO tetszhalott állapotát kihasználva három fiatal játékossal. Már akkor is egyértelmű volt, hogy ez inkább elméleti síkon létezik csak és a G2 kispadján ülő két francia így keres kiugrási lehetőséget. Most azonban kennyS megerősítette, hogy ez kútba esett: „Volt egy projektünk AMANEKkel. A személyes életem beleszólt. Úgy döntöttem sok mindenen változtatok rövid időn belül. Nem tudtam időt szakítani erre akkor. Nagyon szeretem AMANEKet, akartam ezt, de nem történt meg és nem vagyok szomorú miatta.”

Ezután ismét a motivációjáról beszélt, nyomatékosítva, hogy nem tér vissza, de nem is áll készen végleg szögre akasztani az egeret: „Túlságosan is erőltettem, túl sokat ártott nekem, hatással volt a boldogságomra. Ha nincs meg bennem a szikra, miért csináljam? Sosem leszek ott, ahol szeretnék és csak szenvedni fogok. Nem mondom azt, hogy abbahagyom, mert tudom hogyan működik ez, az élet hosszú. [...] Nem hiányzik a CS, a versengés sem, pedig lehettem volna profi Valorantban is.”

A közeljövőben a fentiek miatt más szerepekben és platformokon találkozhatnak majd arajongói KennyS-szel. A tervei szerint YouTube-on szeretne befutni és még csak nem is e-sportolással: „Azt szeretném, hogy az emberek a streamen kívül is ismerjenek, mert az mindig a játékról és a versenyről szólt. Nem tudok FPS-t játszani anélkül, hogy nyerni akarjak. Ez a problémám. Ezért inkább szeretnék valami mást nyújtani YouTube-on. Miért ne válhatnék egy nagy tartalomgyártóvá, ahogyan mások is tették?”

Borítókép: HLTV

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!