Átdolgozza bejelentési rendszerét a Twitch

Átdolgozza bejelentési rendszerét a Twitch

A változás érintené a saját eltiltásunkkal kapcsolatos ügyintézést is.

Sajnos a Twitch sem tökéletes, ezt valljuk be. Sokszor olvashattunk arról, hogy a platform nem tudja következetesen kezelni a nem megfelelő tartalmak során a szankciók kiosztását – beleértve ebbe azt is, hogy míg az egyik streamer a sokadik kirívó szabályszegése után is közvetíthet tovább, addig egy másik az első eset után is hosszútávú, akár végleges pihenőre is kényszerülhet. A tartalomgyártók pedig időnként tehetetlenek is a kialakult szituáció körül, akik az esetek többségében még csak indoklást sem kapnak, miért is tiltotta őket a lila platform; Dr Disrespectet például úgy tiltották ki, hogy nem magyarázta meg annak okait a Twitch.

Ennek azonban nagy valószínűséggel vége, ugyanis a Twitch bejelentette, hogy két ponton is változtat eddigi rendszerén. Ebbe beletartozik a szabálysértések bejelentése, illetve a saját kitiltással kapcsolatos ügyintézés is. Következő héttől kezdve ugyanis egy új rendszert fog üzembe helyezni a platform, ahol a felhasználók részletesebben, illetve pontosabban meg tudják majd határozni, hogy szerintük egy streamer épp hogyan vétett a szabályok ellen. Többek között azt is meg tudjuk majd adni, hogy a problémás tartalom az élő adás során, egy klipben, egy korábbi stream felvételében, vagy máshol van, ezt pedig részletesen meg is fogjuk tudni majd indokolni. Ez az új funkció a következő hónapok során fokozatosan lesz elérhető, így nem mindenkinek fog egyből az új rendszer megjelenni.

Míg a másik változás a kitiltott csatornákat érinti. Sokan érezték ugyanis, hogy tehetetlenek, ha a csatornájukat bármilyen korlátozás éri, ezen is fejlesztene a Twitch. Ezen tartalomgyártók immáron saját álláspontjukat is meg tudják majd osztani az adminisztrátorokkal, a folyamat pedig – a platform ígéretei szerint – gördülékenyebb és átláthatóbb is lenne, illetve a moderátorok is gyorsabban tudnak majd reagálni egy-egy ügyben a visszajelzésekre.

A Twitch állítása szerint ezen változások ráadásul szükségesek is voltak, hogy a platform alkalmazottaival való kommunikáció „a lehető legjobb" legyen, céljuk ugyanis, hogy mindenki biztonságban érezhesse magát az oldalon, valamint hogy a Felhasználási Feltételeket is jóval egyszerűbb legyen betartani, ne legyenek kétértelmű esetek.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!