A szankciók miatt Belgrádba költözik a Team Spirit

A szankciók miatt Belgrádba költözik a Team Spirit

A Spirit moszkvai irodájának tervezett fejlesztései már biztosan nem valósulnak meg.

Belgrádban nyit irodát a Team Spirit és ezzel együtt a szervezet elengedi korábbi terveit a moszkvai infrastruktúrájuk bővítéséről is. A döntés az ukrán-orosz háború és az amiatt bevezetett Oroszországgal szembeni szankciók miatt született, melynek eredményeként sorra tiltják el az e-sportversenyekről az orosz orgokat is. A cél az, hogy a jövőben is biztonságban tudjon működni az org a háborútól és a szankcióktól függetlenül.

A sajtóközlemény szerint nem csak új irodát nyitnak Szerbia fővárosában, de a jövőben azon lesznek, hogy átköltöztessék a klub alkalmazottait és csapatait Belgrádba. A költözésben fontos szerepe van annak, hogy mind Ukrajnából, mind Oroszországból vannak játékosaik és munkatársaik, így szerintük ez az egyetlen helyes, praktikus és etikus lépés a részükről.

A Team Spirit nyilatkozatát sokan kritizálták a kommentek között, amiért újfent „Oroszország és Ukrajna közötti helyzetnek” hívták az eseményeket háború helyett. Erre úgy reagált a szervezet, hogy „nem félünk a »háború« szó használatától, a korábbi közleményeinkben is használtuk és nem sétálunk vissza ebből”.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!