World of Warcraft: 30 milliót sem sajnált már a játékra egy e-sport csapat

World of Warcraft: 30 milliót sem sajnált már a játékra egy e-sport csapat

Az összeg ennél is nagyobb lehet végül, adósságok miatt.

Véget ért a World of Warcraft Sepulcher of First Ones raid-verseny, amelynek meg is lett a győztese 19 napot követően, ez az Echo csapata lett. Voltak résztvevők, akik viszont egy kicsit komolyabban vették a szereplésüket, a Team Liquid például (egyes becslések szerint) 93 ezer dollárt (kb. 30 millió forintot) sem sajnáltak rá.

A csapat ugyan a játékon belüli versenyt nem nyerte meg, a költségekét viszont úgy néz ki, meg fogja. Becslések szerint ugyanis 723 millió aranyat költöttek el a verseny során, amely nagyjából 4 600 WoW-tokenbe kerül, ennyit 93 ezer dollárért kaphatunk. A Liquidnek ráadásul 535 millió arannyi adóssága is van, maga részéről pedig még nem is fejezte meg a raidet, úgyhogy ez az összeg még magasabb is lehet.

A részvétel „árát" pedig nem csak pénzben kell „megfizetnie" a csapatnak, a csapat társtulajdonosa szerint a verseny nagyon rossz hatással van a játékosokra, akik mentális fáradtságra panaszkodnak. „Ki kell vizsgálni, min lehetne javítani, ha a Blizzard szeretne még egy ilyet csinálni a jövőben". Más hírek szerint viszont a Blizzard a következő hónapban jelentheti be a következő WoW-kiegészítőt.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!