Csalók és streamsniperek tehették tönkre a Sea of Thieves megmérettetést

Csalók és streamsniperek tehették tönkre a Sea of Thieves megmérettetést

Sérelmezte a Twitch-streamer, hogy többen nem megengedett segédeszközöket is használtak.

2022. április 1-jén rendezett meg a BoomTV egy Sea of Thieves e-sport versenyt, 35 ezer dolláros (kb. 11,8 millió forintos) nyereményalappal, amelyen több népszerű tartalomgyártó is részt vett, például Dr Disrespect, ZLaner, valamint summit1g is. A 34 éves Twitch-streamer azonban csalódottságának adott hangot, szerinte ugyanis több játékos is csalt, vagy stream snipe-olt, hogy ezzel szerezzenek maguknak előnyt.

Aggodalmának egy YouTube-videóban adott hangot, ahol a következőket mondta:

„Úgy gondolom, hogy csalás történt. Sose láttam még olyan versenyt, amely ennyire engedi az információk megosztását a közvetítéseken." - ezt követően több képernyőfotót is megmutatott, amellyel igyekezett alátámasztani állításait.

A videó későbbi pontján egy másik versenyző egy adományhoz az alábbi üzenetet fűzte:

„Megpróbáltuk elérni, hogy a stream sniping-ot tiltsák be. Miután ezt megkérdeztük a szervezők, azt mondták, hogy ez is része volt az eseménynek. Azt feltételeztem, hogy ezt mindenki tudja." - summit1g erre a következőt válaszolta: „Nem fogok elsiklani effölött. Ez nem egy olyan dolog, amit csak úgy a szőnyeg alá lehet söpörni."

Később el is magyarázta a nézőknek, miért tartja ezt elfogadhatatlannak: „Ez egy NAGYON FONTOS dolog, amit tudatni kell mindenkivel. Hogy a stream sniping az szabályos-e, vagy nem. Alapértelmezetten tiltott, nem is merült fel ennek az ellenkezője. Ennek nincs így értelme!"

Summit1g véleményével több kommentelő is egyetértett. Van aki szerint nem is a döntés volt a hiba a szervezők részéről, hanem annak gyenge kommunikációja. Egy másik hozzászóló szerint viszont ez pont a lényegét veszi el a versenynek.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!