EPL: Ancient mestereivel packázott, de kikapott a Liquid

EPL: Ancient mestereivel packázott, de kikapott a Liquid

Magabiztos volt a Liquid a Heroic elleni győzelmük után, de a NIP helyretette őket egy kiélezett negyeddöntőben.

Az ESL Pro League 15. szezonjának első negyeddöntőjében az ENCE kerekedett felül a Movistar Ridersön. A spanyolok Mirage-on egy hajszálnyival kerültek Snappiék elé (16:14), de Vertigon (2:16) és Nuke-on (5:16) nagy pofonokba szaladtak bele, ami után kétség sem volt, hogy melyik a jobb csapat kettejük közül. A második meccsen pedig a NIP szoros pályákat követően megverte a magabiztosan kezdő, de aligha úgy távozó Liquidet.

A Liquid Ancientöt, a NIP Overpasst választotta, Inferno pedig deciderként csúszott át a vétó utolsó fázisában. Az első pályára nagyon magabiztosan érkezett az amerikai csapat a Heroic elleni fölényes győzelem után, de ennek ellenére is érthetetlen választás volt a részükről pont a NIP ellen hozni ezt, akik a pálya mestereinek számítottak mindig is. Azonban az első félidőben megmutatták mire elég egy jó adag önbizalom és felkészülés, ugyanis a T-oldalon EliGE pisztoly ace-körét követően még hármat tettek fel az eredményjelzőre. A svédek erre mentett fegyverekkel reagáltak egy elsőre nem túl ígéretes eco körben, amivel megfordították a gazdasági helyzetet egy pillanatra. Viszont a Liquid itt nem engedte el magát és 4:3 után ismét támadásba lendültek, és egészen 7:3-ig kellett várni, mire ismét magára talált a NIP, hogy aztán a maguk CT-oldalát phzy erős játékával a lehető legszorosabb, 8:7-es eredménnyel zárják.

A fordulás után CT-be kerülő Liquid örülhetett a szoros első félidőnek. A NIPnek viszont más tervei voltak, mert Ancient mestereinek T-oldala még erősebb, mint az amerikaiaké, így két meccspontjuk is volt, mielőtt hosszabbításra juthatott volna a pálya. A Liquid igyekezett rést találni a támadásokon és a 29. körben egy retake formájában ez meg is lett, de végül a svédek az utolsó körben elhozták a pályát 16:14-re. Ezt követően hampus adott egy rövid interjút a közvetítésen, ahol értetlenekedett egy sort azon, hogy miért is választotta a Liquid a „mi pályánkat”.

Overpasson ismét erősen kezdtek shoxék, 5:0-ra vezettek, amikor REZnek köszönhetően a NIP is felkerült az eredményjelzőre. Azzal nem is volt gond, hogy ő szállította a köröket, de a NIP nem lehetett maradéktalanul elégedett azzal, hogy összesen ötig jutottak el T-oldalon a saját pickjükön, míg NA utolsó reménye az EPL-en tíz magabiztos CT-kört tett oda úgy, hogy az esetek nagy részében a bomba le sem került. A fordulás után a Liquid került a kezdeményező pozícióba a T-oldalon, többször is megszerezték a szükséges nyitókat, de a NIP ezeket sorra kezelte és így visszajöttek a meccsbe. NAF clutchja kellett 11:9-nél ahhoz, hogy megállítsák a svédeket és ismét közeledjenek a lezáráshoz, de ebből csak a 14. körgyőzelemig jutottak el, ami után a NIP fel tudott még állni egyszer. Az utolsó körök Ancienthöz hasonlóan alakultak: a Liquid meccsponthoz ért 15:13-nál, a NIP beszúrt még egyet, majd shoxék elhozták a rendes játékidő utolsó körét a 16:14-es győzelemhez.

A mindent eldöntő Inferno következett hát, ahol mindkét csapat jó esélyekkel indult az eddigiek alapján, de ismét a T-oldalon kezdő Liquid kezdett erősebben, 5:0-ás vezetést csináltak a pisztolykörös győzelmükből. Ezután a NIP is magára talált lassan, a félidő végére behozták a lemaradást sőt meg is előzték egyetlen körrel az amerikaiakat, 8:7 volt az állás. A fordulás után úgy tűnt a NIP el is rohan a pályával, egyik pillanatról a másikra már 15:9-et mutatott az eredményjelző, azonban a Liquid még nem adta fel teljesen és egy retake után megindult a visszatérés. Ez sajnos nem jutott el addig, hogy a hosszabbítás egyáltalán beszédtéma lehessen a kiélezett meccs harmadik pályáján, ugyanis három Liquid-kör után a NIP befejezte a játszadozást és 16:12-re megnyerte Infernot. Ezzel a szériát 2-1-re hozták és biztosították a szombati elődöntős szereplést az ENCE ellen.

04.08-I MENETREND

15:30 - FURIA vs Astralis
19:00 - NAVI vs FaZe

Az EPL ma folytatódik a negyeddöntőkkel, ahol az életben maradt csapatok a 15. szezon trófeájáért és a 823 000 dolláros összdíjazás oroszlánrészéért küzdenek! Ne maradjatok le a magyar nyelvű, élő közvetítésről az esport1tv Twitch csatornáján!

Borítókép: HLTV/theMAKKU

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!



SZERINTED KI NYERI A MAI MÉRKŐZÉSEKET?

  • 20 %
  • 20 %
  • 40 %
  • 20 %