Lecsapott a kínai banhammer, ezúttal a videojátékos livestreamek az áldozatok

Lecsapott a kínai banhammer, ezúttal a videojátékos livestreamek az áldozatok

Többek között az Elden Ringet is teljesen betiltották az országban.

Kína évek óta szigorú szabályozásokkal sújtja a videojátékokat és a teljes gamer, valamint e-sport közösséget is országában. Erősen fog a cenzúra tolla, ami így számos eseménytől, versenytől, maguktól játékoktól is megfosztja az embereket. A napokban történt, hogy közel egy év után beengedtek néhány játékot az országba. Hiszen, amire az állam azt mondja, hogy nem, az el sem jut a kínai játékosokig, legalábbis nem legális utakon.

Több millió kínai játékos örült az új játékoknak, ma már viszont szomorkodhatnak, hiszen a banhammer újra lecsapott. Ezúttal az élő adásokat, a Huya, a DouYu és Bilibili livestreameket vették célba. Betiltottak minden olyan adást, ami nem engedélyezett játékokat mutat. Ennek esett áldozatául például az Elden Ring is.

A játék még nem kapott engedélyt Kínában, nem jelenhetett ott meg, mostantól pedig már streamelni sem streamelhetik, holott a játék első heteiben, több, mint 17 milliós nézettséget generált.

A kínai vezetés szerint a videojátékok okozta függőség, a nem normális viselkedés, a kártákony kultúra túlzottan nagy mértékben terjedt el a fiatalok között, ezért van szükség a szabályozásokra. Persze a legtöbb kínai gamer ezzel vitatkozna, ha lenne bármi értelme.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!