Távozik a brazil csapat, a Heroic vette meg a helyüket

Hivatalason is BLAST-partner lett a Heroic, nem kell többé selejtezőkre támaszkodniuk.

A Heroic megvette az MIBR helyét a BLAST Premier versenykörében az Immortals Gaming Clubtól – jelentette be a BLAST a mai napon. cadiaNéknek ezentúl tehát nem a selejtezőkről kell eljutniuk olyan LAN-eseményekre, mint amilyen a tavalyi őszi BLAST döntő is volt – ahol negyedikek lettek –, hanem egyenesen meghívást kapnak az első csoportkörbe.

A BLAST szerint „nagyon kompetitív” licitelés zajlott az MIBR helyéért a legnagyobb szervezetek között, de a dánok teljesítménye miatt örülnek, hogy végül velük sikerült megegyezni. Az MIBR a második távozó alapítótag a BLAST partneri programjának 2019-es létrehozása óta. Akkor a 100 Thieves kivonulása után a BIG szerzett állandó helyet a csoportkörben. A rendezvényszervező partnerei jelenleg: Astralis, NAVI, Vitality, BIG, Liquid, OG, G2, FaZe, NIP, Complexity, Evil Geniuses és Heroic.

A Heroic számára szervezetileg nagy év a 2022-es, ugyanis a most megszerzett BLAST-hely mellett az ESL Pro League-et működtető Louvre-egyezménybe is belépnek várhatóan az év második felében. A befektetés nem változtat azon, hogy a Heroicnak a jelenleg is folyó BLAST Premier Spring szezonban a Showdownon keresztül kell kvalifikálnia majd, ahol olyan csapatok állnak köztük és Lisszabon között, mint az ENCE, a NIP vagy az Astralis.

Az európai Showdown április 27-május 1. között lesz és természetesen magyar nyelven közvetíti az Esport1TV – részletek hamarosan.

Borítókép: BLAST Premier

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!