Újabb 3 évre fogadták el a csapatok az ESL Louvre-egyezményét

Újabb 3 évre fogadták el a csapatok az ESL Louvre-egyezményét

Idén három új szervezet is csatlakozik az ESL partneri egyezségéhez, ami fix EPL-helyekkel jár.

A csapatok anoním szavazáson döntöttek arról, hogy 2025-ig kiterjesztik az érvényben lévő Louvre-egyezményt az ESL-lel. A partnerek 2020 februári megállapodása 13 csapat és a rendezvényszervező között arról szólt, hogy hogyan osszák el a bevételeket egymás között. Ebből hatalmas botrány kerekedett akkoriban, ugyanis az észak-amerikai Pro League csapatok mindegyike (a Liquid és a 100Thieves kivételével) elvesztette indulási jogát alig pár héttel a szezon kezdete előtt. Ez kifejezetten negatívan érintette a tier 2-es csapatokat, a játékosok nagyrésze kénytelen volt Valorantra váltani pár hónapon belül, a megmaradtak közül pedig többen is visszavonultak azóta, mert nem volt szervezet, ami felkarolta volna őket.

A helyzet azóta valamelyest konszolidálódott, az ESL több tier 2-es versenyt is bejelentett tavaly - bár a nagy amerikai orgok továbbra is távol maradnak a játéktól. 2022 végére már 15 szervezet lesz tagja az egyezménynek, ezek javarészt az európai topcsapatok. A legújabb csatlakozók a BIG és a FURIA, valamint az év második felében a Heroic is beszáll. Mindezt egy 20 millió dolláros üzletben érték el a felek tavaly. Az új, kiterjesztett szerződés az ESL szerint magasabb bevételekkel járhat.

"Az elmúlt 24 hónap globális kihívásai és bizonytalansága ellenére büszke vagyok arra, hogy együtt megalkottunk egy ennyire dinamikus CS:GO ökoszisztémát. A Louvre-egyezmény annak az eredménye, hogy egy fenntartható, de ambíciózus keretet teremstünk a CS:GO-ban - egy olyat, ami pozitív hatással bír a gazdaság más részeire is." - nyilatkozta Alex Inglot, az ESL Pro League biztosa.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!