Lenyűgöző VR mod van készülőben az Elden Ringhez

Lenyűgöző VR mod van készülőben az Elden Ringhez

Az alkotónak köszönhetjük a Red Dead Redemption 2 és a Cyberpunk 2077 virtuális valóság adaptációját is. 

Néhány hónappal ezelőtti megjelenése óta az Elden Ring meghódította a játékosok szívét és hatalmas népszerűségnek örvend az egész világon. Természetesen a mindennapi gamerek mellett a modderek is felfigyeltek a From Software gyöngyszemére és folyamatosan érkeznek a hajmeresztő és humoros, illetve az érdekesebbnél érdekesebb addonok a programhoz. Legutóbb például egy olyan videót ajánlottunk a figyelmetekbe, ami néhány ügyes kameratrükk segítségével izometrikus nézetből ragadta meg Queen Marika birodalmát. 

A játék kreatív rajongótáborának aktivitását látva talán senkit nem ér meglepetésként, hogy egy VR mod is készülőben van az Elden Ringhez, a készítő pedig nem más, mint Luke Ross, aki korábban a Red Dead Redemption 2-őt és a Cyberpunk 2077-et is virtuális valóságélménnyé komponálta. Érdekes módon a projekt belső nézettel készül a külső nézőpont helyett és szakember elmondása szerint azért választotta ezt a megoldást, mert a kamera túlságosan magasan helyezkedik el a karakter mögött és ez nem mutatna jól VR-ban. A modról érkezett egy rövid kedvcsináló videó is, amit az alábbiakban tudtok megtekinteni. 

Jogosan merülhet fel a kérdés egyébként, hogy a virtuális valóság mennyire illik az Elden Ringhez és annak játékstílusához. Egy harc során ugye folyamatosan mozgásban kell maradnunk a túléléshez és a küzdelmek alatt többet vetődünk és gurulunk, mint egy macskamenta mámorban úszó cica, ami egy VR szemüvegben rövid úton vezetne rosszulléthez.  Ross ezt úgy hidalja át, hogy az akrobatikus mozdulatok közben a kameranézet olyan pozícióban marad, mint a játékos feje, ettől függetlenül csak a technológiában tapasztalt felhasználóknak ajánlja majd a modot. A fenti videó alapján egy biztos, hogy az Elden Ring egy sokkal bensőségesebb élményt kínál VR-ban, amit kár lenne kihagyni a zsáner és a játék rajongóinak. 

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerintetek élvezhető lesz az Elden Ring VR szemüvegben?

  • 0 %
  • 100 %