K&H EEK LoL: Nem bírták el a csoportgyőztesek a nyomást

A papírforma felborult, az izgalmak nem maradtak el a rájátszásban.

A Gamerland arénájában mérte össze erejét a K&H Egyetemi E-sport LoL Kupa legjobb négy együttese. A Budapesti Corvinus Egyetem, a Budapesti Műszaki- és Gazdaságtudományi Egyetem, a Széchenyi István Egyetem, valamint az Óbudai Egyetem idézői összesen három darab Bo3-ban bizonyíthatták tehetségüket és rátermettségüket a színpadon. A végső győzelmet végül az a BME szerezte meg, amelyik a csoportkörökben mindösszesen egyetlen győzelmet tudott bezsebelni, azonban a kieséses szakaszban mindenkit térdre tudtak kényszeríteni.

A két elődöntő

Az "A" csoport győztesen könnyedén, sima 2-0-val gázolt át az ÓE csapatán. A BCE-sek nem kockáztattak a draftokkal, abszolút metapickekkel sikerült felőrölni ellenfelüket. Az ÓE először ragaszkodott még a klasszikusabb karakterekhez, a második meccsre azonban behozták a komfortosabb választásokat. Hiába bukkant fel az Idézők szurdokában egy Urgot, egy Kayn és egy Twitch, a BCE nem remegett meg.

A másik szériában a tornagyőzelemre is esélyes SZE rögtön kapott egy hatalmas pofont a BME-s srácoktól. A dolor-bagó-Keligan trió próbálkozott, de Anlekar nem tudta tartani a lépést ellenfelével a felső ösvényen. Simán behúzta az első meccset a későbbi bajnok, azonban nem adták meg könnyen magukat a győriek. Ugyan végig hátrányból kellett játszaniuk, a meccs végén sikerült Keligan Vayne-jének vezetésével megtörni a BME-t, így jöhetett a mindent eldöntő harmadik meccs.

A záró felvonásban a SZE mindent megpróbált, de nem tudták megállítani DurandaiLeonidas Gwenjét, valamint a Sejuani + Ahri kombókat. Hatalmas meglepetésre a "B" csoportban veretlen győri együttes nem jutott be a fináléba.

A döntő, avagy BME vs BCE 2-0

A nyitómeccsen óriási tempót diktált a BME, a 20. percre már 10 000 arany előnyt tudtak felhalmozni, elsősorban DurandaiLeonidas remek Camille akcióinak köszönhetően. Egy ekkora hátrányt csak kivételes esetekben tudnak ledolgozni az együttesek, nem is sikerült a BCE-nek sokáig nyújtania az összecsapást. A 24. percben dőlt a Nexus, jöhetett a visszavágó.

A BCE megpróbálkozott egy Trynda pickkel, hátha így megállítják Durandai előrenyomulását. Ez a taktika ideig-óráig működött csak, hiába vezettek gyilkosságokban, a sárkányok és hírnökök megszerzésében jeleskedett a BME. A csapatharcok a 15. perc után megsokasodtak, amelyekből szinte minden alkalommal sokkal jobban jöttek ki F1R3M4G3-ék, így a BCE előnye fokozatosan elfogyott. Shrookie "lett a BME szalmazsákja", de a többiek tudták kompenzálni a bot lane-es differenciát. A sárkánylélekkel és a Baron Nashorokkal már elég erőforrást sikerült felhalmoznia a BME-nek, hogy a 31. percben pontot tegyenek a széria végére.

K&H Egyetemi E-sport LoL Kupa végeredmény

  1. helyezett: Budapesti Műszaki- és Gazdaságtudományi Egyetem (MVP-díjas: DurandaiLeonidas)
  2. helyezett: Budapesti Corvinus Egyetem
  3. helyezett holtversenyben: Széchenyi István Egyetem, Óbudai Egyetem

A K&H Egyetemi E-sport Kupa kiemelt támogatója a Digitális Jólét Program és az MI Kihívás

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!