Hirdetés

CS:GO: Erős volt a Debreceni Egyetem, de a BGE-ötösét nem lehetet megállítani

Gratulálunk a nyertes csapatnak!

Esport1 Podcast

Londontól a Skorpióig, főszerepben Paplovag

Közel egy évtizede szórakoztatja már a nézőket Paplovag, aki beszélt a múltról, jelenről és jövőről.

Hirdetés

Anno mikor március közepén elindult a 3 milliós összdíjazású K&H Egyetemi E-sport Kupa és azon belül a CS:GO-bajnokság, még picit más erőviszonyokat láttunk. Nyolc magyar egyetem csapatai veselkedtek neki a rangos tornának és sokáig úgy tűnt, hogy hiába a hazai CS:GO-közösségben jólismert nevekből álló BGE-alakulat, nem ők képviselik a legnagyobb tűzerőt. Nem is tévedhettünk volna nagyobbat!

A Pécsi Tudomány Egyetem bár jó rajtot vett az alapszakaszban, végül nem jutottak a legjobbak közé. A top 4-es rájátszásba az alapszakaszban hibátlanul játszó Debreceni Egyetem és az Óbudai Egyetem, valamint a minimális hibákkal operáló Budapesti Gazdasági Egyetem és a Budapesti Corvinus Egyetem játékosai jutottak be. Ők mindannyian LAN-on fejezhették be a versenyt, méghozzá a Gamerlandben.

Ahogy az lenni szokott, LAN-on sokkal jobban kitűnt a tapasztalat okozta előny. Az alapszakaszban hibátlanul teljesítő Óbudai Egyetem az elődöntőben kiesett, miután 2-0-ra verte őket a BGE-ötös.

A BCE-csapatának is be kellett érnie a megosztott 3-4. hellyel, miután ők sem tudtak pályát nyerni a DE ellen. Inferno és Overpass is egyértelmű debreceni fölényt mutatott, így két gyors elődöntő után már a roppant izgalmasnak ígérkező döntőre várhattunk, amit a Debreceni Egyetem és a Budapesti Gazdasági Egyetem játékosai vívtak.

Végül a döntő, ha nem is teljes egészében, de meghozta azokat az izgalmakat, melyekre az online és a helyszíni nézők vártak. Mindkét oldalon LAN-on is tapasztalt játékosok, három lejátszott pálya a végső összecsapásban, szoros, izgalmas és szép körök jellemezték a döntőt. 

Főleg az első pályát, a már-már magyar helyszínt, Mirage-t. Sokáig úgy tűnt, hogy a DE ezt a pályát könnyedén lezárja és magabiztos előnnyel kezdi meg a K&H Egyetemi E-sport Kupa CS:GO-bajnokságának döntőjét, a CT oldal azonban kifogott rajtuk. Ez többnyire igaz volt az egész meccsre is, amilyen jól támadtak a debreceniek, utána legalább olyan gyengén védekeztek.

A Mirage megnyeréséért járó pont így is a nevük mellett landolt, ám ehhez hosszabbításra volt szükségük, a meccs további pályáin pedig egy magasabb szintre kapcsolt a BGE. Overpasson 16-2-vel szépítettek, Nuke-on pedig 16-10-zel tettek pontot a döntő végére.

A galériáért kattints a képre!

A K&H Egyetemi E-sport Kupa CS:GO-bajnokságának végeredménye és a győztes csapat felállása

 • 1. helyezett: Budapesti Gazdasági Egyetem
 • 2. helyezett: Debreceni Egyetem
 • 3-4. helyezett: Óbudai Egyetemen és Budapesti Corvinus Egyetem
 • 5-6. helyezett: Pécsi Tudományegyetem és Győri Széchenyi István Egyetem
 • 7-8. helyezett: Budapesti Metropolitan Egyetem és Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem

A BGE győztes felállása

 • Hegedűs "SHIFTZZZ" Armand
 • Killer "gevve" Gábor
 • Domoszlay "kolor" Ádám
 • Domoszlay "fors3y" Áron
 • Kalmár "htmL" Kristóf

A K&H Egyetemi E-sport Kupa kiemelt támogatója a Digitális Jólét Program és az MI Kihívás

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Hirdetés
Hirdetés
1 db hozzászólás
 • esportanyu 9 hónapja
  Jó kis verseny volt, nekünk meg különösen.
  0 0 Válasz
Lépj be, ha hozzá akarsz szólni!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
3

Kedves látogató!

Észleltük, hogy hirdetésblokkolót használsz, kérjük kapcsold ki, hogy problémamentesen böngészhesd a legújabb gaming és e-sport híreket!
Köszönjük!