Üzlet: Kilóra megvásárolhatják a Ubisoftot

Üzlet: Kilóra megvásárolhatják a Ubisoftot

A gaming világban folytatódhat a felvásárlási láz, ezúttal az Assassin's Creed és a Far Cry játékok kiadója a célkeresztben.

Meg nem erősített források elhintették az információt, hogy a Ubisoft Entertainment SA legfőbb részvényeseit hamarosan kivásárolhatják jelenlegi pozíciójukból. A világ egyik leghíresebb videójátékos vállalatát folyamatosan vizsgálja több magántőke-társaság, mint a Blackstone Inc. és a KKR & Co. Egyelőre még konkrét ajánlattételről nincs szó, de a háttérben "valakik" elkezdték mozgatni a szálakat.

Jelenleg a Ubisoft-család legnagyobb befektetője az elnök-vezérigazgató szerepkört is betöltő Yves Guillemot, aki a részvények 15%-ával rendelkezik. Az elmúlt évben jelentősen csökkent a Ubisoft részvények értéke, egészen április 21-éig közel 42%-ot. Az elmúlt napok hírei azonban pozitív hatással voltak a piacra, néhány nap leforgása alatt nagyjából 10%-kal többet kérnek már el egyetlen részvényért.

Se a korábban említett Blackstone, se a KKR nem akarta kommentálni a pletykákat, ahogy a Ubisoftból sem lehet kicsikarni semmilyen választ. A cég minden lehetőséget felmér ezen az elképesztően gyorsan fejlődő iparágban, amelyben csak az elmúlt egy évben történt üzletek (Blizzard -> Microsoft, Bungie -> Sony) alaposan átrajzolták a legnagyobb vállalatok közötti erőviszonyokat.

Szerintetek kinek a kezébe kerülhet a Ubisoft részvényeinek többsége?

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerinted idén tényleg felvásárolják a Ubisoftot?

Üzlet - GPS-nyomkövetővel a család biztonságáért (x)

Mobiltelefonok, tabletek, okosórák - egyre több olyan eszköz jelenik meg, amely a számítástechnikát apró, mobil formában teszi elérhetővé, hogy aztán megkönnyítse és biztonságosabbá tegye a mindennapi életünket.

Üzlet - Mitől lesz egyedi ízvilágú a kávé?

Sportolóként te is iszol kávét? Tudtad, hogy a számtalan kávécserje közül mindössze kettőből készítenek kávét? Az arabicából és a robustából. A kávécserje típusa, a feldolgozás, illetve a pörkölés adja a kávészemek egyedi aromáját.