Szexuális zaklatás miatt több vezetője is távozott a Ubisoftnak

Szexuális zaklatás miatt több vezetője is távozott a Ubisoftnak

Ez csak a jéghegy csúcsa, a vizsgálatok tovább folynak a háttérben.

Hivatalos közleményben erősítette meg a francia játékipari óriás, hogy három vezető beosztású alkalmazottjuk nem folytatja a munkát a cégnél. A Ubisoft kreatív igazgatója, valamint két felső vezető máshol kereshet munkát, de itt még nem került pont az évek óta tartó munkahelyi problémák felderítésének végére. Yves Guillemot elnök-vezérigazgató kihirdette a zéró toleranciát, valamint kitűzte a zászlajára, hogy beszüntessék a cégen belüli összes toxikus viselkedést.

Guillemot megemlítette, hogy több játék fejlesztése kapcsán olyan környezet alakult ki, ami nem tudta garantálni a beosztottak biztonságát, emellett még kirekesztő is volt számukra. Serge Hascoat, kreatív igazgató, Yannis Mallat, a Ubisoft Canada stúdió igazgatója és Cecile Comet, a Ubisoft HR részlegének első embere végleg elköszönt a munkáltatójától, mivel a vizsgálatok alapján olyan részletek derültek ki, amelyek alkalmatlanná teszik őket arra, hogy a céget képviseljék a jövőben. 

A Ubisoft társalapítója kitért arra is, hogy szeretnének egy olyan ösvényre lépni, amelyen a vezetőség úgy irányítja a csapatát, ahogy az elvárható tőle. A cégnek világszerte 18 000 alkalmazottja van, ezért a problémák feltárása időbe telik. A három vezető személy mellett további hússzal kapcsolatban folyik vizsgálat. 

Természetesen a vizsgálatok mellett sem áll meg az élet a csapatnál, gőzerővel folyik az olyan játékok fejlesztése, mint az Assassin's Creed Valhalla, a Watch Dogs Legion és a Far Cry 6-

Ha nemcsak olvasni szeretsz a LoL-ról, hanem néznél is közvetítéseket, akkor mindenképp kapcsold be az EsportGuru adásait! 

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!