Elköltözik Ukrajnából a HellRaisers

A HellRaisers két hónapja lényegében hibernációban van.

Az orosz-ukrán háború nem csak a legnagyobb szervezeteket és rendezvényszervezőket, de az olyan, a régióban működő orgokat és játékosaikat is érintik, mint a HellRaisers. Az ukrán org március elején jelentette be, hogy lényegében hibernációba lépnek, mert nem tudnak tovább működni az országból. A napokban pedig felfedték tervüket a visszatérésre, ami a Szerbiába költözésre épül.

A HellRaisers közleménye változatlanul:

„A DOTA 2 csapatunk továbbra is a HellRaisers név alatt fog versenyezni ugyanezzel a felállással. Ellenezzük a háborút és azt akarjuk csinálni, ami fontos nekünk – játszani, versenyezni és kifejezni magunkat. Ezért úgy döntöttünk, hogy a szervezetünket Szerbiába költöztetjük. Ezen felül visszautasítjuk az együttműködést minden Oroszországból származó partnerrel és féllel. Nem állunk készen arra még, hogy a HellRaisers teljeskörű visszatéréséről beszéljünk. Fontos, hogy újjáépítsük a klub infrastruktúráját az alapokról és visszaállítsuk a háború előtti folyamatokat. Remélhetőleg ez egy új történet kezdete lesz a klubunk számára.”

A HellRaisers a kialakult helyzet miatt kénytelen volt elengedni március közepén a CS:GO felállását, mert nem tudták tovább támogatni őket szervezetileg. A nemzetközileg jelentős játékok közül egyedül DOTA 2-ben van csapatuk jelenleg orosz–kazah játékosokkal.

Borítókép: HellRaisers

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!