A háború végéig szünetel a HellRaisers működése

A háború végéig szünetel a HellRaisers működése

„A személyzetünkben vannak orosz útlevéllel rendelkezők, ők az ukrán kollégákkal együtt Ukrajnában tartózkodnak. Őket ugyanúgy támadja Putyin serege.” – nyilatkozta a HellRaisers.

Az ukrán HellRaisers nevű org tegnap bejelentette, hogy az ukrán-orosz konfliktus végéig szüneteltetik működésüket a háború hatásai miatt. A szervezet itthon leginkább DeadFox csapataként volt ismert 2016-2019. között egészen a magyar játékos visszavonulásáig. Azóta CIS-csapatokkal dolgoznak, tavaly decemberben pedig teljesen ukrán felállásra váltottak – most ez a projekt bizonytalanná vált.

A HellRaisers igen erős, a háborút és Oroszországot elítélő közleményben magyarázta el döntését:

„A követőinkhez fordulunk, hogy elmagyarázzuk mi is történik most. Február 24-én az Orosz Föderáció megtámadta a szuverén, független Ukrajnát és »felmentő műveletnek« nevezték azt. Ukrajna városaiban valódi háború zajlik. Az emberek félnek és el kellet hagyniuk az otthonaikat, mert a körzetüket megtámadták és lebombázták. A személyzetünkben vannak orosz útlevéllel rendelkezők, ők az ukrán kollégákkal együtt Ukrajnában tartózkodnak. Őket ugyanúgy támadja Putyin serege.” 

Ebből kifolyólag a szervezet nem tud működni és úgy döntöttek, hogy a háború végéig szüneteltetik a munkát. Ennek ellenére továbbra is mindenki megtarthatja az állását a HellRaisersnél, kap fizetést is. A teljesen ukrán CS:GO felállás is határozatlan ideig szünetelni fog. Az orosz és kazah játékosokból álló Dota 2 csapat a HR-től függetlenül, cserék nélkül, saját név alatt folytathatja a versengést – amennyiben ez fenntartható lesz a valóságban is.

Mint korábban írtuk, a háborúban érintett országok e-sportszervezetei nehéz helyzetbe kerültek. A NAVI szakított az orosz kormányhoz kötődő ESFORCE Holdinggal, de játékosaik papíron játszhatnak ugyanúgy. A Virtus.pro és a Gambit viszont orosz orgok oligarchák tulajdonában, ezért az ESL, a BLAST és több kisebb rendezvényszervező is kitiltotta őket a napokban. Az ESL valamivel megengedőbb a játékosok felé, így mez nélkül játszhatnának, ám a VP nem akar ennek eleget tenni egyelőre Dota 2-ben sem.

Borítókép: HellRaisers

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!