Heroic és ENCE győzelmekkel zárult a Showdown első napja

Heroic és ENCE győzelmekkel zárult a Showdown első napja

A favoritok nyertek az első napon Európában, míg NA-ben akkora pofonba szaladt az EG, hogy már a cserén gondolkodnak.

Heroic és ENCE győzelmekkel ért véget a BLAST Premier Spring Showdown első napja Európában. Észak-Amerikában pedig a GODSENT könnyedén legyőzte és kiejtette az Evil Geniusest, akik ezzel elestek mindenféle lehetőségtől, hogy idén tavasszal versenyezhessenek – az EG CEO-ja már be is lengette a cserék lehetőségét.

A Heroic az NKT-val találkozott a Showdown negyeddöntőjében, az ázsiai mix pedig a tegnap bejelentett átigazolás (Annihilation érkezett cool4st helyére) ellenére nem tudta megfeküdni a dán óriás gyomrát. Infernon egyoldalú, 13:2-es félidő után a Heroic elbukta a pisztolykört és az ecokat is, de amint stabilizálódott a gazdaság, belendültek és befejezték a pályát. Nuke-on T-oldalon kezdtek a dánok, itt már nagyobb ellenállásba ütköztek, több szoros, de nyerhető kört veszítettek el. A második félidő viszont egyértelműen a Heroicról szólt, 5:10-es deficitet 16:11-es győzelemre fordítottak cadiaN remek AWP-s játékának köszönhetően.

Az ENCE és a Copenhagen Flames találkozója az eredményeket nézve nem volt szoros, de szép kis adok-kapok bontakozott ki valójában. Vertigon magabiztos 6:0-ig menetelt az ENCE CT-oldalon, mielőtt a dánok az eredményjelzőre kerülhettek volna. Nem láthattunk világmegváltó T-oldalt a CPH Flamestől ennek ellenére sem, 11:4-es fordulás után ezért a másik térfélen kellett volna nagyot alkotniuk. Ez azonban nem jött össze, az ENCE 8 körön belül lezárta a mérkőzést 16:7-re. Mirage-on már magukra találtak a dánok, mind egyénileg, mind csapatként: CT-oldalon magabiztos 10:5 lett az eredmény, bár voltak nehezebb körök, a folytatásban pedig 13:5-ig nyújtozkodtak, mire kapcsolt az ENCE védelme, de ez már későn jött, így csak szépíteni tudtak, 16:10. A mérkőzés 1-1-es szériaállást követően Ancientön zárult, ahol a CPH Flames T-oldala még nyugodt lehetett az 5 elcsent köre után, de az ENCE T-oldalára egyszerűen nem találtak ellenszert, így 16:9-re zárták a pályát, összességében 2-1-es ENCE győzelem született.

MENETREND

A mai  napon két Bo3 meccs lesz az egyenesági-kieséses rendszerű Showdownon, még ketten jutnak tovább a pénteki és szombati elődöntőkbe, majd vasárnap este a döntővel zárul a torna, amelynek győztese kijut a Spring Finalre.

04.28
16:30 - Astralis vs Movistar Riders
19:30 - NIP vs Bad News Eagles

KÖZVETÍTÉS

A BLAST Premier Spring Showdownt az Esport1TV kínálatában élőben, magyar nyelven követhetitek Twitchen. Semmiképp se maradjatok le róla!

Borítókép: BLAST

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



SZERINTED KI NYERI A MAI MÉRKŐZÉSEKET?

  • 50 %
  • 0 %
  • 25 %
  • 25 %