Egy gyűjtő nemrég több mint 46 millió forintot fizetett ki egy virtuális cipőért

Egy gyűjtő nemrég több mint 46 millió forintot fizetett ki egy virtuális cipőért

A RTFKT Studios különleges NFT-je csak 98 példányban készült el. 

non-fungible tokenek iránti érdeklődés egyre nagyobb az elmúlt néhány évben és az őrületbe idővel nem csak nagyvállalatok, de influencerek és művészek, hivatásos gamerek és streamerek, továbbá e-sport szervezetek is beszálltak. A művészeti NFT-k eladásainak értékaránya 2021-ben már elérte a 2.6 milliárd dollárt, a gyűjtői tárgyakhoz kapcsolódó tranzakciók pedig 8.5 milliárd dollár értéket képviseltek a piacon, ami valljuk be, hatalmas összeg. 

Az interneten egyébként néha rendkívül fura dolgokért képesek hatalmas összegeket kiadni és nemrég is hasonló eset fordult elő, amikor az NFT-vel kereskedő OpenSea oldalán valaki 45 Ethereumot, azaz több mint 46 millió forintot adott egy digitális cipőért. A szóban forgó lábbeli a 20 ezer NFT-ből álló Nike Dunk Genesis Cryptokicks kollekció része, különlegességét pedig az adja, hogy csak 98 darab készült ezzel a dizájnnal, amit az alábbi bejegyzésben tudtok megtekinteni. 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

RTFKT Studios (@rtfktstudios) által megosztott bejegyzés

A Nike és az RTFKT közös kollekciójának megjelenése óta egyébként átlagosan 5-9 ezer dollárt adnak a cipők darabjaiért, a fenti azonban nem csak a példányszám miatt különleges, hanem azért is, mert a dizájnt a világhírű kortárs művész, Takashi Murakami tervezte. A japán alkotó egyébként saját NFT projekttel is rendelkezik Murakami.Flowers néven, amit röviddel a megjelenése után lelőtt, nemrég azonban újraindította árusítását. 

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerintetek hosszú ideig tart majd az NFT őrület?

  • 29 %
  • 29 %
  • 43 %
Üzlet - GPS-nyomkövetővel a család biztonságáért (x)

Mobiltelefonok, tabletek, okosórák - egyre több olyan eszköz jelenik meg, amely a számítástechnikát apró, mobil formában teszi elérhetővé, hogy aztán megkönnyítse és biztonságosabbá tegye a mindennapi életünket.

Üzlet - Mitől lesz egyedi ízvilágú a kávé?

Sportolóként te is iszol kávét? Tudtad, hogy a számtalan kávécserje közül mindössze kettőből készítenek kávét? Az arabicából és a robustából. A kávécserje típusa, a feldolgozás, illetve a pörkölés adja a kávészemek egyedi aromáját.