18

Elmúltál már 18 éves?


/
IAS Kheiron: „Nem félünk senkitől, ugyanúgy keményen gyakorlunk”

IAS Kheiron: „Nem félünk senkitől, ugyanúgy keményen gyakorlunk”

Az Illés Akadémia Spirit CS:GO csapatának menedzserét, Homoki “Kheiron” Dánielt kérdeztük a TippmixPro CS:GO Masters zárt selejtőjén elért sikerük után.

Mint korábban írtuk, az Illés Akadémia Spirit CS:GO csapata pályát sem veszített TippmixPro CS:GO Masters zárt selejtezőjén, ahol ők és a PTE PEAC jutottak tovább a csoportkörbe. A május 9-től induló alapszakaszban hat meghívott csapattal (Békéscsabai E-sport Egyesület, a Budapest Five, a Team Plague, az iPon Esport, az ONYX és a Lenovo Legion Honvéd) kell versenyre kelniük a Bo5 összecsapásokon. Erről, illetve a zárt selejtezős szereplésről kérdeztük az Illés Akadémia Spirit CS:GO csapatának menedzserét, Homoki “Kheiron” Dánielt.

Esport1.hu: Gratulálunk a továbbjutáshoz a TippmixPro CS:GO Masters zárt selejtezőjén, ahol pályát sem veszített a csapat ennek eléréséhez. Erre számítottatok vagy azért meglepő volt a domináns szereplés?

Homoki “Kheiron” Dániel: „Köszönjük szépen! A nyílt kvalifikáció során éreztük, hogy nagy erőt képviselünk és azon voltunk, hogy ezt a zártban is meg tudjuk mutatni. Szerencsére sikerült, remélhetőleg ez a bajnokság alatt is így marad.”

E1: A DEAC elleni mérkőzés volt a legszorosabb, legalábbis eredmények szempontjából. Hogyan értékelitek a saját és az ellenfél játékát?

Kheiron: „Nem volt probléma a teljesítményükkel, hoztuk az elvárt szintet, csak pisztollyal kellene megtanulnunk lőni :) Ellenfelünk is felszívta magát a felsőági döntőre, keményen fejeltek, emiatt egy gigantikus harc alakult ki, amiből mi jöttünk ki győztesen szerencsére.”

E1: A zárt selejtező másik továbbjutójával, a PTE PEAC-cal is játszottatok a felső ági elődöntőben egy Bo3-at. Az Illés Akadémia Spirit került ki győztesen akkor, a PTE PEAC az alsó ágról azonban domináns játékkal ment át a többi csapaton. Miért lehettek ekkora különbségek a két továbbjutó csapat és a mezőny többi tagja között? Vagy úgy is kérdezhetném: mi a siker receptje?

Kheiron: „Ez csapatonként változik mi miatt lesz sikeres egy csapat, de alapjáraton a motiváció és a csapategység a legfontosabb, ami egy magyar-külföldi mix esetén nem biztos, hogy megtalálható. Emiatt is lehet, hogy a magyar többségű csapatok jutottak ki. Ha az Illésre vetítjük le ezt a kérdést, a magabiztosság és az elképesztő csapaton belüli hangulat, ami meghozhatta a sikert.”

E1: Előretekintve a TippmixPro CS:GO Masters csoportkörére, milyenek az erőviszonyok? Hová helyezi magát a csapat az indulók között? Kell-e tartani bárkitől?

Kheiron: „Ez már egy más szint lesz, mint a kvalifikáció, a BP5 és az Onyx kiemelkedik a csapatok közül, de ez nem fog visszatartani minket, nem félünk senkitől, ugyanúgy keményen gyakorlunk, hogy a lehető legjobb teljesítményt nyújtsuk és megmutassuk, helyünk van a TippmixPro CSGO Masters bajnokságban.”

E1: A TippmixPro CS:GO Masters csoportkörében Bo5 meccsek lesznek végig, ami erős map poolt kíván a résztvevőktől, ha nyerni szeretnének. Overpasst, Infernot és Dust2-t láthattuk eddig a csapattól a selejtezőn, de hogyan közelítitek meg a vétót ebben a formátumban? A saját erősségek vagy az ellenfél gyengeségei milyen szerepet fognak játszani?

Kheiron: „Nem sok lehetőségünk lesz a bannolással játszadozni, így mindenből fel kell készülnünk, de megpróbáljuk a mi akaratunkat érvényesíteni, inkább a mi erősségeinkre fókuszálunk, mint az ellenfél gyenge mapjaira. Sajnos nem ez a legkedvezőbb rendszer, mert lehetetlen átnézni minden pályát ennyi idő alatt, de mindenkinek új ez a szituáció, így a leggyorsabban adaptáló csapaté lehet a siker.”

E1: Hogyan zajlik a felkészülés? Milyen a csapat morálja a múlthétvégi eredmény után?

Kheiron: „Vannak játékosaink, akik dolgoznak, emiatt heti szinten változik a gyakorlások összetétele, de ezek jó hangulatban és precízen telnek. ESEA Inter meccseink is hozzájárulnak, hogy felkészültek legyünk a TippmixPro CS:GO Masterre. A csapat morálja elképesztő, a bejutás pillanatánál olyan hangosak voltak a kiáltások, hogy le is kellett dobnom a fülest magamról és ez a hype még mindig megmaradt, ami nagy erőt ad a továbbiakban.”

E1: Mi az Illés Akadémia Spirit célja a TippmixPro CS:GO Mastersen?

Kheiron: „Tudjuk nehéz dolgunk lesz, 110%-on kell teljesítenünk, de csapatszinten a célunk a TOP 4-be jutás, viszont azért reménykedek, hogy egy dobogót is elérünk, ha megmarad az elszántságunk és magabiztosságunk.”

2022-ben visszatér a Magyar E-sport Szövetség és az Esport1 szervezésében a TippmixPro CS:GO Masters, Magyarország első felelős ligarendszerű Counter-Strike: Global Offensive tornája. A bajnokságban kizárólag jogi személyiséggel rendelkező csapatok és csak 18 éven felüli versenyzők vehetnek részt. Az összecsapások tisztaságáért a HUNESZ független versenybírói és a legbiztonságosabb ESEA-szerverek felelnek.

Kövesd május 9-től élőben a TippmixPro CS:GO Masters csoportkörét az Esport1TV közvetítésén!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!