Még a Major kezdete előtt, három edzőt is eltiltott a Valve

Még a Major kezdete előtt, három edzőt is eltiltott a Valve

Ismét bajban az edzők és a Valve türelme sem végtelen...

Két év után újra a csapatok feje fölé csapott a coach bug okozta botrány. Új hulláma indul a vizsgálatoknak, ami persze újabb lebukásokhoz, újabb csaló edzőkhöz és újabb büntetésekhez vezetett. A coach bug botrány friss hullámáról a következő cikkben olvashattok részletesen.

A pénteki első bejelentés még árulta el nyíltan annak a három edzőnek a nevét, akiket ideiglenesen eltiltottak, később azon ez is kiderült, sőt, még a Valve is megszólalt. A három edző peacemaker, hally és zakk voltak, ők jelenleg is az ESIC büntetésére várnak.

A Valve banhammerje azonban már lecsapott. Néhány nappal a 2022-es PGL Major kezdete előtt, mindhárom edzőt eltiltották a versenytől. Egyikük sem lehet ott csapatuk mögött a rangos tornán, ami jókora hátrány jelenthet majd az Imperial, a Spirit és a 9z játékosainak.

Az ESIC ítélete valószínűleg csak a Major után születik majd meg, az eddigi esetek alapján viszont hally és zakk 5 hónapos, peacemaker 2 éves eltiltásra számíthat. A legfontosabb kérdés pedig, hogy mindezt mikor unja meg a Valve?

Mikor mondja azt, hogy elég volt az edzők csalásaiból és bevezetnek valamilyen új szabályt az edzők munkájára vonatkozólag. 2016-ban már történt hasonló, akkor azt a szabályt hozta be a Valve, hogy az edzők csak a taktikai időkérések közben beszélhetnek a játékosokkal, most azon sem lennénk meglepődve, ha nemes egyszerűséggel minden edzőt kivennének a csapatok mögül, ha többé nem lehetnének a játékosok mögött meccs közben, pusztán a felkészülésüket segíthetnék.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerinted odacsaphat a Valve és minden edzőt kitilthat a meccsekről?

  • 33 %
  • 67 %