18

Elmúltál már 18 éves?


/
PTE PEAC sc0rch: „Lehet latolgatni az esélyeket, de én szerintem nem érdemes”

PTE PEAC sc0rch: „Lehet latolgatni az esélyeket, de én szerintem nem érdemes”

A PTE PEAC játékosát, sc0rchot kérdeztük a TippmixPro CS:GO Masters zárt selejtőjén elért sikerük után.

Mint korábban írtuk, a PTE PEAC egyedül a hibátlanul teljesítő Illés Akadémia Spiritben talált ellenfelére TippmixPro CS:GO Masters zárt selejtezőjén, ahol végül ez a két csapat jutott tovább a csoportkörbe. A május 9-től induló alapszakaszban hat meghívott csapattal (Békéscsabai E-sport Egyesület, a Budapest Five, a Team Plague, az iPon Esport, az ONYX és a Lenovo Legion Honvéd) kell versenyre kelniük a Bo5 összecsapásokon. Erről, illetve a zárt selejtezős szereplésről kérdeztük a PTE PEAC játékosát, sc0rchot.

Esport1.hu: Gratulálunk a továbbjutáshoz a TippmixPro CS:GO Masters zárt selejtezőjén, remek teljesítményt láthattunk a csapattól. Az Illés Akadémia Spirit volt az egyetlen, aki felülmúlt benneteket még a felső ági elődöntőben. Milyen volt a csapaton belüli hangulat ezután? Hogyan értékeltétek az ő játékukat és a sajátotokat?

sc0rch: „Köszönjük szépen. Alapvetően nagyon fókuszált volt mindenki az egész zárt kvali alatt, remek volt a hangulat, jó volt a kommunikáció. Az IAS elleni meccs volt kivétel picit ez alól: overpasson kezdtünk, amit mostanság mi egy kicsit hanyagoltunk, olyan hibákat követtünk el, amiket nem szoktunk, ők pedig nagyon összeszedetten játszottak ehhez mérten. Infernon a vereség után szerintem nem voltunk elég kezdeményezőek, ők pedig ezt megérezték és ügyesen reagáltak rá. Ettől függetlenül szerintem senkiben nem tört meg a lelkesedés, sőt azt hiszem ez a pofon jót is tett, a következő meccseken még jobban ott voltunk fejben. Természetesen nem söpörtük a szőnyeg alá azt a vereséget, levontuk belőle a megfelelő következtetéseket.”

Esport1.hu: A 7UP, a GoasHax és a DEAC ellen is meggyőző győzelmeket szereztetek az alsó ágon a továbbjutás eléréséhez, úgy tűnt, nagy különbség volt az erőviszonyok között. Mi volt ezeken a meccseken a siker kulcsa?

sc0rch: „Talán pont ez a kis plusz nyomás, ami a felsőágról való lepottyanással járt: a szokottnál jobb volt a kommunikáció, nagyobb volt a hype, ezek mellett pedig csak csináltuk, amik meg voltak beszélve.”

Esport1.hu: Az alsó ágon már nem nagyon lehet hibázni és a csapat ezt láthatóan jól kezelte. Milyen volt a reakció, amikor sikerült elérni a továbbjutást a DEAC elleni alsó ági döntőben?

sc0rch: „Ahogy mondod, itt már nem lehet hibázni... Ennek ellenére senkinek a játékán nem érződött ez a hozzáállás: kezdeményezően, magabiztosan játszottunk. Természetesen nagyon örültünk, hogy meglett a bejutás.”

Esport1.hu: Előretekintve a TippmixPro CS:GO Masters csoportkörére, milyenek az erőviszonyok? Hová helyezi magát a csapat az indulók között? Kell-e tartani bárkitől?

sc0rch: „Azt hiszem ez a kedvenc kérdéscsokrom. Először is megítélni, hogy milyenek az erőviszonyok úgy, hogy BO5 összecsapások mennek végig, szerintem közel sem egyszerű: borzasztó hosszúak és fárasztóak lehetnek a meccsek, és valószínűleg a játékosok túlnyomó többsége munka után érkezik majd. Másrészt, vannak itt csapatok, akik beugróval jönnek, vannak mixek, szóval lehet latolgatni az esélyeket, de én szerintem nem érdemes, rengeteg a random faktor.”

Esport1.hu: A TippmixPro CS:GO Masters csoportkörében Bo5 meccsek lesznek végig, ehhez erős map pool is kell. Láthattunk például Mirage-t és Infernot is a csapattól a selejtezőn, de hogyan közelítitek meg a vétót ebben a formátumban? A saját erősségek vagy az ellenfél gyengeségei milyen szerepet fognak játszani?

sc0rch: „Azt hiszem a BO5ből adódóan túl sokat nem kell agyalni a vétón, és nem nagyon jöhet szóba, hogy melyik pályán erősebb vagy gyengébb az ellenfél. Egyet dobhatsz, a többit pedig tudni kell... Persze rá lehet nézni, hogy az ellenfél valószínűleg mit nem fog játszani, vagy esetleg az előző meccsen melyik pályán bukott több kört, de szűkebb lesz a mozgástér a vétóval, mint egy BO3-nál.”

Esport1.hu: Hogyan zajlik a felkészülés? Milyen a csapat morálja a múlthétvégi eredmény után?

sc0rch: „Felkészülés terén extra nincsen, csináljuk tovább a dolgokat, ahogy eddig. A morál abszolút jó, várjuk a versenyt nagyon.”

Esport1.hu: Mi a PTE PEAC célja a TippmixPro CS:GO Mastersen?

sc0rch: „A PEAC, mint újonc szervezet a TMP-ben szeretne állandó résztvevővé válni a későbbi ligákra, tehát egyrészt szeretnénk minden meccsünkből a magunkhoz mért maximumot kihozni, másrészt ha a dolog technikai részét nézzük, akkor a playoffba jutás lenne a cél.”

2022-ben visszatér a Magyar E-sport Szövetség és az Esport1 szervezésében a TippmixPro CS:GO Masters, Magyarország első felelős ligarendszerű Counter-Strike: Global Offensive tornája. A bajnokságban kizárólag jogi személyiséggel rendelkező csapatok és csak 18 éven felüli versenyzők vehetnek részt. Az összecsapások tisztaságáért a HUNESZ független versenybírói és a legbiztonságosabb ESEA-szerverek felelnek.

Kövesd május 9-től élőben a TippmixPro CS:GO Masters csoportkörét az Esport1TV közvetítésén!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!