Coach bug: zonic is csalhatott, mégsem tiltották el

Coach bug: zonic is csalhatott, mégsem tiltották el

A külső nézetes bugba szaladt bele zonic, de ez „relatíve kisebb kockázatot jelent a kompetitív integritásra” az ESIC szerint.

Három edzőt eltiltott a Valve és a PGL az antwerpeni Majorről pénteken az ESIC új, coach buggal kapcsolatos vizsgálatának eredményeképpen. A szövegben azonban utaltak egy további edzőre a külső nézetes bugról szóló részben, akinek nem fedték fel a nevét, de azt állították, hogy ez a bug „relatíve kisebb kockázatot jelent a kompetitív integritásra”, így ideiglenes felfüggesztést sem kapott az ESIC által felügyelt versenyeken.

Most a CIS-bennfentes OverDrive-nak köszönhetően kiderült, hogy a szóban forgó negyedik edző nem más, mint a korábban astralisos, jelenleg vitalitys zonic. A Major kapcsán az ESIC eredeti közleménye szerint azért sem merült fel a dán potenciális eltiltása, mert „a Biztos [Ian Smith] nézőpontja szerint [az eltiltás] igazságtalan lenne a résztvevőre nézve és aránytalan következményei nem csak őt magát, de a csapatát is érintenék, ha ideiglenesen felfüggesztenénk most”. Pénteken hozzátettük ehhez, hogy a Valve felülbírálhatja a döntést, de erre nem került sor és most már vélhetően nem is fog.

A hétvégén három edző kapott eltiltást a Majorön, miután kiderült, hogy a free roam bugot használták éles meccsen: a Team Spiritből hally, az Imperialból peacemaker és a 9z-ből zakk. Őket szintén OverDrive leplezte le először, erre reagálva az edzők és a csapataik is nyilvánosságra hozták az ESIC keresetét ellenük, majd később a felügyelőszervezet közleményben elismerte, hogy tényleg róluk van szó. A Valve és a PGL ezzel egyidőben bejelentették, hogy az érintett edzők nem vehetnek részt az antwerpeni tornán.

Borítókép: HLTV/ESIC

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!