Továbbra is csoportelsők, de megszakadt a BP5 győzelmi szériája

Továbbra is csoportelsők, de megszakadt a BP5 győzelmi szériája

Már 3-2-es mérlegen áll a BP5 a Y-Games PRO Series 2022-es alapszakaszán.

A BP5 győzelmi sorozata megszakadt péntek este a Y-Games PRO Series 2022-es alapszakaszán, miután az aTTaX (13:16) és az eSuba (13:16) is szoros meccseken győzte le Aaronékat. Az este azért nem lett teljesen sikertelen, ugyanis az Inside ellen 16:12-re nyertek. Most egészen május 20-ig pihenhet a csapat, legalábbis ebben a bajnokságban akkor lesz legközelebb mérkőzésük az Entropiq Prague ellen.

A pénteki mérkőzésekre beugróval érkezett a magyar csapat, kolor helyére az áprilisban a kezdőből kitett 1NSERT2 jött vissza három meccs erejéig. Az aTTaX ellen az első félidő jól indult, 9:6-ra nyerték is CT-ként, de a jóval összetettebb T-oldalon már nem tudták tartani a lépést és nehezen jöttek a körök, így a korábbi vezetés ellenére a 29. körben kikapott a BP5. Az eSuba ellen hasonlóan alakult a mérkőzés, csak Mirage-on: 10:5-ös CT-oldal után a magyar csapat mindössze hármat tudott elhozni a következő 14 körből, így a csehek megfordították az állást és győztek.

A két vereséggel is csoportelső maradt a BP5, tehát semmi sincs veszve még. Ehhez kellett az Inside elleni győzelem is, ami a körülményeket tekintve meggyőző teljesítmény volt. Az első félidőben 6 kört hoztak Mirage T-oldalon, majd a térfélcserét követően átvették a vezetést és 13 körből 10-et elhoztak a 16:12-es eredmény eléréséhez. A mérlegük így 3-2 a Y-Games PRO Series 2022-es alapszakaszán.

MAGYAR KÖZVETÍTÉS

A Y-Games PRO Series 2022 pénteken folytatódik, ezúttal az ONYX duplázik, amit élőben, magyar nyelven az Esport1TV kínálatában követhettek majd az alábbi menetrend szerint:

05.13. - péntek
18:00 - ONYX vs PACT
19:00 - aTTaX vs Inside Games
20:00 - ONYX vs Enterprise

Borítókép: HLTV/brcho

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!