Megbüntették az eUnited Halo-játékosát – mert káromkodott

Megbüntették az eUnited Halo-játékosát – mert káromkodott

Csapata Halo Championship Series-mérkőzésein így is részt vehet, azoktól nem tiltották el.

Közleményben jelentették be a Halo Championship Series szervezői, hogy büntetésben részesítették az eUnited játékosát, Tyler Ganzát. A játékos a büntetését azért kapta, mert közösségi oldalán nem túlságosan irodalmi stílusban alkotott véleményt a Halo Infinite legújabb frissítéséről.

A játékban ugyanis a közelmúltban vette kezdetét a Season 2, amelyről a fejlesztő 343 Industries is úgy nyilatkozott, hogy „problémás" volt. A játékos viszont egyáltalán nem fogta vissza magát, amikor véleményét megfogalmazta (az eredeti üzenetben ennél durvábban fogalmazva):

„A fegyverem össze-vissza ugrál, a mozgás nagyon érdekes, mégis kicsoda hagyta így jóvá ezt a frissítést? Istenem. Szeretem a játékot, de ez a valaha volt legrosszabb frissítés. Kivesznek dolgokat, amit senki se akart kivenni, hozzáadnak dolgokat, amiket senki se kért. Ez már nagyon kétségbeejtő."

Kommentjével viszont megszegte a Halo Championship Series szabályzatát, amely kirívóan durva káromkodás miatt pénzbüntetésben részesítette a játékost. A pontos összeget nem tudni, a szabályzat szerint ilyenkor ez akár 2 000$-ra is rúghat. Ganza a büntetés hírére sem változtatott véleményén.

„Megbüntettek. Szeretném kihasználni ezt a pillanatot, hogy senkitől se kérjek bocsánatot. Kitartok amellett, amit mondtam."

A Halo-közösség megosztott a témában. Az egyik tábor szerint egyértelműen vétett a szabályok ellen azzal, ahogy megfogalmazta a véleményét, míg mások nem értettek egyet a büntetéssel, ők ugyanis úgy vélik, Ganza véleményszabadságát korlátozzák ezzel csak a szervezők.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerinted kinek van igaza az ügyben?