FIFA: Megszóltalt az EA a válással kapcsolatban

FIFA: Megszóltalt az EA a válással kapcsolatban

Egyedi élményeket akarnak nyújtani majd a szurkolók számára minden piacon.

Hónapokig tartó találgatások után az Electronic Arts bejelentette, hogy a FIFA 23 lesz az utolsó játék a sorozatban, amelynek borítóján a szövetség neve szerepel, és a jövőben EA Sports FC-re keresztelik át. A kiadó elöljárói némi magyarázatot adtak arra, hogy mi vezette őket a döntéshez.

Május 10-én hivatalosan is megerősítették a hírt, miszerint az EA az ősszel megjelenő FIFA 23 után megválik a FIFA licenctől, amely márkajelzést már több mint 30 éve birtokol.

A nagy sikerű sorozat 2023-tól EA Sports FC néven fut majd. Bár a rajongóknak alkalmazkodniuk kell a névváltoztatáshoz, a különböző licencelt ligák, játékosok és játékmódok várhatóan érintetlenül maradnak.

Egy ilyen fontos bejelentés után az EA vezetői elmagyarázták a rajongóknak, hogy miért döntöttek közel három évtized után a váltás mellett.

Az EA vezérigazgatója az EA Sports FC- re váltásról

Az EA vezérigazgatója, Andrew Wilson elárulta, miért döntöttek úgy, hogy lemondanak a FIFA licencről. Wilson úgy fogalmazott, hogy ezt annak érdekében tették, hogy „olyan élményeket tudjanak nyújtani, amelyeket a játékosok akartak".

„A rajongók több játékmódot, valamint több kereskedelmi partnert szeretnének látni a játékban, amelyek reprezentatívak és hitelesek a labdarúgás világában" - mondta Wilson. „Olyan visszajelzéseket kaptunk, hogy azt akarják, lépjünk túl az alapélményen, és valóban építsünk ki egy digitális futballélményt."

Wilson a továbbiakban kifejtette, hogy a FIFA-tól való különválással a játék élményét a világ minden tájáról érkező futballrajongókra szabhatják, függetlenül attól, hogy a Premier League-et, a Bundesligát vagy a LaLigát követik.

„Jelenleg arra összpontosítunk, hogy teljesen egyedi élményeket építsünk az egyes szurkolók számára minden piacon" - tette hozzá.

David Jackson, az EA Sports alelnöke a BBC-nek adott interjújában elárulta, hogy a FIFA-val kötött megállapodásuk megszüntetése nem csak a névhasználati jogokról szólt. Bizonyos megkötések voltak érvényben, amelyek megakadályozták őket abban, hogy bizonyos kreatív tartalmakat tegyenek elérhetővé.

„A 10 évvel ezelőtt a Fifával kötött licencszerződések értelmében voltak olyan korlátozások, amelyek nem tették lehetővé, hogy ilyen élményeket tudjunk létrehozni a játékosok számára" - mondta Jackson.

Az ár volt a másik kulcsfontosságú tényező a döntés mögött. Korábbi jelentések szerint a FIFA nevének használata több mint 1 milliárd dollárba került minden négyéves világbajnoki ciklusban.

„A pénz a legtöbb tárgyaláson döntő szerepet játszik, de mi azért tesszük ezt, hogy a lehető legjobb élményt nyújtsuk a játékosoknak és a partnereknek egyaránt" - fogalmazott Jackson. 

Miközben a rajongók még egy újabb, utolsó FIFA licenccel rendelkező részt élvezhetnek, az EA Sports FC-vel kapcsolatos további részletek az elkövetkező hónapokban fognak kiderülni.

Mit gondolsz a különválásról?

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Meglepődtél a váláson?

  • 60 %
  • 40 %
  • 0 %