Fölényes győzelmet aratott a BP5 az IAS ellen

Fölényes győzelmet aratott a BP5 az IAS ellen

3-0-s szériagyőzelemmel kezdte a TippmixPro CS:GO Masterses szereplését a Budapest Five.

Budapest Five győzelemmel indult TippmixPro CS:GO Masters B csoportja csütörtök este, miután a Bo5 szériában domináns teljesítménnyel 3-0-ra megverték a nyílt selejtezőkről érkező Illés Akadémia Spirit csapatát. Fleavék tehát egyetlen győzelemre vannak attól, hogy kijussanak a döntőre, de még egy akadály van köztük és a cél között: az Ipon Esport és a Békéscsabai E-sport Egyesület ugyanis jövőhéten játszanak és ennek a meccsnek a győztesén kell felülkerekednie majd a BP5-nak. Az IAS-nek is van még egy esélye a csoportkörben, ők az említett mérkőzés vesztese ellen játszanak majd a túlélésért az alsó ágon.

A TippmixPro CS:GO Masters csütörtöki fordulójában az IAS Mirage-t, a BP5 Overpasst vette ki a map poolból, így a bennmaradt pályák sorban a következők lettek: Inferno, Dust2, Nuke, Vertigo és Ancient. A BP5 ezúttal is kolor nélkül játszott, helyét 1NSERT2 vette át a kezdőben. Viszont minden előzetes készülődés ellenére az Illés Akadémia Spirit nem tudta tartani a lépést a favoritokkal, akik dominálták a mérkőzés minden pályáját és 3-0-ra nyertek alig két óra leforgása alatt. Infernon az 5:10-es T-oldal még bizakodásra adhatott volna okot, de hamarosan 5:13-at majd 6:15-öt mutatott az eredményjelző, ekkora hátrányból pedig minden próbálkozás ellenére sem tudták hosszabbításra menteni a pályát, így végül 16:8-ra nyert a BP5.

Dust2 következett, a BP5 választása, ennek megfelelően erős teljesítményt várt tőlük mindenki, ami jött is. T-oldalon 13:2-es félidőt hoztak össze, bár voltak szorosabb körök, ezeket is sorra fleavék hozták el. A térfélcsere után az első körrel el is dőlt a végeredmény, így 16:2-vel már 2-0-ra vezetett a BP5. Az IAS utolsó esélye Nuke maradt, ahol az előnytelenebb T-oldalon kezdtek és ennek megfelelően jelentős hátrányba is kerültek a 11:4-es félidő végére. Comebackről sajnos még akkor sem beszélhettünk, amikor 14:6-re szépítettek, mert a felemás vásárlást is hozni tudta a BP5, így először meccspont, majd döntő győzelem született 16:6-nál.

A TippmixPro CS:GO Masters hétfőn folytatódik az A-csoport következő fordulójával, ahol a Team Plague és a Lenovo Legion Honvéd csapnak össze egymással 18:00-tól egy Bo5 keretein belül. A mérkőzést természetesen élőben közvetíti az Esport1 szakértőkből álló csapata az Esport1TV Twitch csatornáján.

2022-ben visszatért a Magyar E-sport Szövetség és az Esport1 szervezésében a TippmixPro CS:GO Masters, Magyarország első felelős ligarendszerű Counter-Strike: Global Offensive tornája. A bajnokságban kizárólag jogi személyiséggel rendelkező csapatok és csak 18 éven felüli versenyzők vehetnek részt. Az összecsapások tisztaságáért a HUNESZ független versenybírói és a legbiztonságosabb ESEA-szerverek felelnek.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!