Véget ért az Astralis Majore, csodát műveltek FalleNék és a BNE is

Véget ért az Astralis Majore, csodát műveltek FalleNék és a BNE is

Lezárult a PGL Major Antwerpen Challengers Stage-e, a negyedik napon a favoritok búcsúztak el a rendezvénytől.

A Liquid, a Bad News Eagles és az Imperial jutottak tovább utolsóként a PGL Major Antwerpen Legends Stage-ére, kiesett az Astralis, az MIBR és a forZe. Az utolsó napot joggal nevezhetnénk a csodák napjának is, a favoritok ugyanis kellemetlen módon kaptak ki a gyengébbnek tartott csapatoktól, a Bad News Eagles pedig jelentős lépést tett affelé, hogy tényleg a top csapatok között tartsuk számon őket.

Az Astralis–Liquid találkozón a dánok egy gyengének tartott észak-amerikai csapat ellen léphettek fel a szerverre. Az eredmény viszont 0-2-es szériavereség lett a dánok számára, miután Vertigon (14:16) és Ancientön (13:16) is szoros pályákon kaptak ki úgy, hogy blameF élete teljesítményét nyújtotta – az első pályán 40 fragig jutott! Farlig és Xyp9x viszont annyira gyengék voltak ezen a tornán, hogy a csapat jövőjét biztosnak tekinteni nem is szabad. Aki mellett viszont nem szabad elmenni a Liquid részéről, az nitr0, aki az elmúlt hónapok felemás teljesítményei után a legfontosabb pillanatokban mentette meg csapata irháját tapasztalatának köszönhetően.

A BNE MIBR elleni meccse a brazilok győzelmével indult Nuke-on (16:13), ahol nem mellékesen rigoN valami elképesztő USP 4k-t lőtt a pisztolykörben. Ancientön aztán fordult a kocka, a koszovói csapat 10:5-re nyerte a T-oldalt, majd gyorsan be is fejezték a pályát 16:8-ra. Vertigon pedig egy magabiztos CT-oldal után a támadás sem okozott túl sok fejtörést a BNE játékosainak, akik 16:10-es győzelemnél 2-1-re nyerték a szériát a továbbjutásért. A két csapat nagyjából hasonló szintet képvisel a világ mezőnyét összehasonlítva, így a BNE továbbjutása fontos mérföldkő a top 20-ra zárkózásban.

A nap utolsó mérkőzésén a forZe és az Imperial játszottak egymással, itt mindkét pályán (Overpass 16:5, Mirage 16:5) komoly pofonokat osztottak ki FalleNék az oroszoknak. Ez a meccs papíron a forZéjé volt, de egyszerűen nem tudtak felnőni a feladathoz a veterán nevek ellen, hiába kételkedett mindenki a Last Dance képességeiben hónapokon át. Nehéz megmondani a meccs alapján a pszichológiai hatás miatt, hogy mennyire beszélhetünk reális teljesítményről az Imperial kapcsán, vagy 10 alkalomból hányszor jönne ki hasonlóan domináns eredmény a két csapat találkozójából, de azt biztosan tudjuk, hogy FalleNék megcsinálták és ottlesznek a Major következő szakaszában.

A PGL Major Antwerpen ma szünetet tart, holnap viszont a Legends Stage-dzsel folytatódnak a küzdelmek a top 16-ban. A svájci rendszerű csoportkör végeredménye pedig:

Forrás: HLTV

Borítókép: PGL

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!