Új VR szemüveget és virtuális kisállatot mutatott a Meta

Új VR szemüveget és virtuális kisállatot mutatott a Meta

A Project Cambria kódnevet viselő eszköz lehetőségeit Mark Zuckerberg mutatta be.  

A Mark Zuckerberg tulajdonában lévő Meta rendkívül elkötelezett a közösségi média virtuális irányba történő fejlesztése iránt és a cég rengeteg pénzt költ a technológia fejlesztésére. Habár nemrég elismerték, hogy az áttörésre nagyjából öt vagy akár tíz évet is várnunk kell, a fotorealisztikus avatár projektjük igencsak jól halad és már képesek egy ember arcát és mimikáját élőben is legenerálni a virtuális térben, ami félelmetesen izgalmasan hangzik, ha jobban belegondolunk. 

Mindemellett a cég sok más projekttel is foglalkozik a témában és az egyik ilyen a Project Cambria nevet viseli, ami egy csúcskategóriás VR szemüveget takar. A fejlesztés jelenlegi állásáról nemrég Mark Zuckerberg jelentkezett egy videóval, melyben megmutatta a készülékben rejlő lehetőségeket és a The World Beyond névre keresztelt virtuális kisállatot. A szakember úgy fogalmazott a tervvel kapcsolatban, hogy szeretnék a digitális és való világot összemosni. 

A Projekt Cambria előreláthatólag még idén ősszel a boltok polcaira kerül és alapvetően nem egy szórakoztató, inkább munka platformnak szánják cégek számára. A Meta emiatt kicsit megemelte az árcédulát és a szemüveg 799 dolláros árról indul majd. A vállalat természetesen az olcsóbb eszközök piacát sem szeretné elengedni, ezért 2023-ban a jelenleg 299 dollárért kapható alap gépük is új verziót kap. 

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Üzlet - GPS-nyomkövetővel a család biztonságáért (x)

Mobiltelefonok, tabletek, okosórák - egyre több olyan eszköz jelenik meg, amely a számítástechnikát apró, mobil formában teszi elérhetővé, hogy aztán megkönnyítse és biztonságosabbá tegye a mindennapi életünket.