ONYX coolio: „Felkészülés az nincs ezzel a felállással”

ONYX coolio: „Felkészülés az nincs ezzel a felállással”

A PTE PEAC elleni győzelemről, beugrókról, felkészülésről és célokról beszélgettünk coolioval, az ONYX játékosával.

Az ONYX 3-0-s PTE PEAC elleni győzelemmel kezdte menetelését a TippmixPro CS:GO Masters A csoportjában, legközelebb május 23-án játszanak a Team Plague és a Lenovo Legion Honvéd győztese ellen. Addig is, megkerestük a csapatból cooliot, hogy mondjon nekünk pár szót az első fordulós sikerről, valamint a két beugróval kiegészülő felállásról, amivel igyekeznek minél tovább jutni a versenyen.

Esport1.hu: Gratulálunk a PTE PEAC elleni győzelemhez! Ti voltatok a favoritok, 3-0-ra nyertetek, de azért nem mindig tűnt annyira egyértelműnek a meccs, mint azt az eredmény sugallja. Erre számítottatok vagy meglepett benneteket az ellenfél ereje? Milyennek ítéled a saját játékotokat?

coolio: Köszönjük szépen! Nem igazán számítottunk semmire, mivel két beugróval kell játszanunk 0 felkészüléssel. Ami a mi javunkra dolgozik az az, hogy nálunk valószinüleg több a tapasztalat és aimban is valószinüleg erősebbek vagyunk, ennyiből tudunk épitkezni.

E1.hu: Nehéz lenne véka alá rejteni, hogy nem ez a csapat valódi felállása. Hogyan érinti ez a felkészülést? Hogyan találtátok meg shushant és Maze-t? És ami talán még ennél is fontosabb, milyen eddig a közös játék velük?

coolio: Felkészülés az nincs ezzel a felállással, csak lenyomjuk a meccseket, mivel msn és sl3nd még nem töltötte be a 18-at, ezért kellett 2 embert szereznünk. Mivel a magyar mezőny nem annyira bő játékosok terén, ezért muszáj volt két külföldit hívnunk. Őket én hívtam, mert régóta ismerem őket. A közös játékról annyit tudnék mondani, hogy jó a hangulat, bárki hívhat köröket és lesz, ami lesz. Ami kicsit megneheziti a dolgunkat, hogy angolul kell kommunikálnunk és a megszokott pálya elnevezések is mások.

E1.hu: A formátum szerint ezen a versenyen végig Bo5 van, ami erős map poolt kíván. Láthattunk tőletek hétfőn este Vertigot, Infernot és Mirage-t, de hogyan közelítettétek meg a vétót így, hogy két beugrótok is van?

coolio: Mivel egy ban lehetőség van, ezért mindenki mondott egy pályát, amit nem akart játszani és így lett Overpass ban, de ez lehet változni fog mások ellen, a pickek meg fordítva, ki mit szeretne játszani, ki, hol érzi magát otthon. 

E1.hu: Egyetlen győzelemre vagytok a továbbjutástól a TippmixPro CS:GO Masters-en, legközelebb a Team Plague vagy a Lenovo Legion Honvéd ellen játszotok. Mit gondolsz róluk, melyikük lehet a jobb ellenfél?

coolio: Szerintem a Plague ellen fogunk játszani, én őket várom győztesnek.

E1.hu: A csoportkörös továbbjutás, miután favoritnak számítotok, bizonyára nem csak cél, de elvárás is. Ha választani kellene valakit a csoportból, aki rajtatok kívül tovább fog jutni, akkor kit látsz esélyesnek és miért?

coolio: Szerintem eléggé azonos szinten van mindhárom csapat és szoros meccsek lesznek, de én a Plague-et várom 2. helye. Talán aimban ők a legjobbak a három csapat közül és popov egy feltörekvő IGL, aki majd tudja terelgetni őket.

E1.hu: Mi az ONYX célja a TippmixPro CS:GO Masters 2. szezonjában?

coolio: A célunk az első hely mindenképp, mivel két beugróval játszunk, ez megnehezíti a dolgunkat, de szeretnénk megnyerni.

A TippmixPro CS:GO Masters hétfőn folytatódik az A-csoport következő fordulójával, ahol a Team Plague és a Lenovo Legion Honvéd csapnak össze egymással 18:00-tól egy Bo5 keretein belül. A mérkőzést természetesen élőben közvetíti az Esport1 szakértőkből álló csapata az Esport1TV Twitch csatornáján.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!