Egy drámai nap végén a NAVI és a Spirit jutott tovább

Egy drámai nap végén a NAVI és a Spirit jutott tovább

Véget ért a Bad News Eagles tündérmeséje a PGL Major Antwerpen első drámákkal töltött napján, elesett Észak-Amerika utolsó bástyája, a Liquid.

Egészen vasárnapig zökkenőmentesen ment a PGL Major Antwerpen, de hiba vagy bugok nélkül nincsen Major – ezt most sem úsztuk meg. A meccsek előtt a m0NESY által használt, de egyébként jóváhagyott smoke bug osztotta meg a közösséget, később a Cloud9–FaZe meccsen volt probléma a vétóval, majd este az áram ment el a helyszínen egy időre. Szerencsére ezek egyike sem okozott olyan problémát, ami miatt nem lehetett volna befejezni a napot érvényes eredményekkel, így a NAVI és a Spirit már továbbjutottak a Major rájátszásába, a BNE tündérmeséje véget ért, Észak-Amerika utolsó bástyája, a Liquid elesett.

Az első két-két meccsen még az a 1-1-es csapatok játszottak Bo1-eket, ezekről röviden: az ENCE simán megverte az Outsiderst Mirage-on (16:8); a Heroic hosszabbításban nyert a G2 ellen Vertigon (19:17); a BIG kikapott a FURIAtól Vertigon (10:16); a Cloud9 elrontotta a vétót a FaZe ellen és a permabannak számító Nuke-on játszottak karriganék ellen, simán kikaptak (8:16).

A kiesési rangadók közül először a Vitality–Liquid-párharcra került sor. A francia-dán ötös simán hozta Mirage-t a 13:2-es CT-oldal után 16:7-re. Dust2-n T-oldalt nyertek 8:7-re, hiába nézett ki úgy az elején, hogy a Liquid képes lesz visszavágni Mirage-ért. A fordulás után a Vitality CT-oldalon bizonyította erőfölényét, de a meccs közel a végéhez megszakadt, mert rövid időre elment az áram és ez további komplikációkkal járt. Ennek ellenére a Vitality be tudta fejezni, amit elkezdett és 16:11-re nyerte a pályát, 2-0-ra a szériát. A másik kiesési rangadón a BNE és az Imperial találkoztak, a koszovói tündérmese azonban véget ért: két szoros pálya (Inferno 16:13, Mirage 16:14) után a brazilok élték túl a napot.

A továbbjutással járó mérkőzéseken a CIS-régió csapatai megmutatták az európai konkurenciának, hogy még mindig kellően erősek a körülmények ellenére is. A Spirit a Major igazi tündérmeséje eddig, a 3-0-s Legends Stage után pedig még lehet ennél is több van bennük. Ők a CPH Flames-t győzték le pályahátrányból (Vertigo 10:16) két domináns pályagyőzelemmel (Mirage 16:8, Ancient 16:6). A NAVI pedig a NIP ellen érte el a 3-0-t. Infernon megszerezték a vezetést fölényes győzelmük után (16:6), de Mirage-on a NIP jobban érezte magát, hiába az ellenfél pickelte ezt és 11:14-ről tudtak fordítani 16:14-re. Ancientre érkezve mindenki arra számított, hogy a pálya nindzsa-nagymesterei mégiscsak nyerni tudnak s1mpleék ellen erős AWP-s nélkül is. De a NAVI megállíthatatlannak bizonyult és 13:2-es CT-oldal után 16:4-re nyertek itt, tehát 2-1-es szériagyőzelemmel már a rájátszásban vannak. Kis fun fact, hogy b1t számára ez volt az első alkalom, hogy Majorön pályát veszített!

A CSOPORTKÖR ÁLLÁSA A 2. NAP UTÁN

Forrás: HLTV

MECCSEK A 3. NAPON

12:00 - BIG vs Vitality (kiesési rangadó)
12:00 - Copenhagen Flames vs FaZe (a továbbjutásért)

15:45 - G2 vs Outsiders (kiesési rangadó)
15:45 - NIP vs FURIA (a továbbjutásért)
19:30 - Cloud9 vs Imperial (kiesési rangadó)
19:30 - ENCE vs Heroic (a továbbjutásért)

Borítókép: PGL

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!