Hirdetés

Eladó egy 11 millió feliratkozós YouTube-csatorna, ajándék negatív hírnévvel

A több, mint 10 évig aktív YouTuber csatornája hosszú ideje inaktív, ennek oka az, hogy vevőt keres rá, aki folytatja a munkásságát.

NÉZD MOST AZ ESPORTGURUN!

Valorant East: United

Vegatables vs. Auristralis

Esport1 Podcast

Mi lesz veled FIFA?

Hirdetés

Leginkább a Minecraft-közösségben ismert Adam „SkyDoesMinecraft" Dahlberg, vagy jelenlegi nevén SkyDiesEverything: a tartalomgyártó 2011 óta tölt fel videókat a YouTube-ra, 2022 januárja óta viszont inaktív. Ennek pedig az az oka, hogy zaklatási botrányokba keveredett, melyet az áldozatok még kép- és videófelvételekkel is bizonyítottak.

Idén januárban ugyanis a YouTuber korábbi élettársa feltöltött egy hosszú dokumentumot az iCloud oldalára, amelyben arról beszél, hogy Dahlberg őt és több másik nőt is zaklatott tettekkel, illetve verbálisan is. Áldozatai között ráadásul még kiskorú lányok is voltak, akiknek illetlen üzeneteket küldött az interneten. A nő hozzátette, hogy a YouTuber zaklató életmódja fenntartására még pénzt is lopott tőle. Twitter-posztjában hozzátette, hogy még a rendőrséget is értesítette.

A Twitter-poszt óta SkyDoesEverything teljesen eltűnt az internetről. YouTube-csatornájára hónapok óta nem töltött fel semmit, Twitteren pedig januárban posztolt utoljára. A FameSwap weboldalon – ahol közösségi médiaprofilokat, illetve YouTube-csatornákat is lehet vásárolni – pedig felfedezték Dahlberg csatornáját is, aki azt 900 000$ dollárért (kb. 332 millió forintért) árulja. A YouTube Felhasználási feltételei viszont tiltják csatornák eladását és megvásárlását, így egybevéve azt, hogy gyakorlatilag idő kérdése, míg kitiltják a csatornát, aminek magas a vételára és még negatív is a hírneve, eléggé valószínűtlen, hogy bárki is komoly érdeklődést mutatna érte. Ami viszont biztos: SkyDoesEverything karrierje biztos, hogy véget ért.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Hirdetés
Hirdetés
2 db hozzászólás
  • DrSynclear 1 hónapja
    gg
    0 0 Válasz
  • TheElf 1 hónapja
    Youtube-n elég sok bűnöző csinál csatornát pl. a börtönben szerzett tapasztalatokra építve. Semmi sem akadályozza azt, hogy ennek a csatornának is legyen ilyen folytatása. Csatornát magában árulni nem lehet, de csatornával is rendelkező cégek eladására, vételére volt példa, így a vásárlás lehet(ne) szabályos is. A gond csak az, hogy a csatorna már nem egy játékról szól, hanem kb. egy személyről, ez a tematika nem vihető tovább, így az előfizetők megtartása akkor sem férne bele, ha szabályosan "céget vásárolva" szerezné meg a vevő a csatornát.
    0 0 Válasz
Lépj be, ha hozzá akarsz szólni!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés