Szakítottak a FIFA-val, máris leépít az EA

Szakítottak a FIFA-val, máris leépít az EA

Több száz ember veszítheti el munkáját az EA-berkeiben.

Hirtelen, de nem váratlanul jött a hír pár napja, hogy elváltak az EA és a FIFA útjai. A FIFA 23 még az EA gondozásában jelenik meg, utána viszont nem tudni, hogy mi lesz a FIFA-játékszériával, ahogy azt sem, hogy az EA végleg lemond-e a focis játékokról.

Egy azonban biztos, a szétválásnak rengeteg rövid és hosszú távú következménye lehet. Ezek többségéről egyelőre csak találgathatunk, ugyanakkor máris megjöttek az első hírek, melyek szerint az EA leépítést tervez, nem is keveset.

A Kotaku értesülései szerint, elsőként az ügyfélszolgálat húzta a rövidebbet. A beszámoló szerint a texasi és egyes írországi kirendeltségek létszáma fog csökkenni, méghozzá drasztikusan, több, mint 200 alkalmazottat bocsájthat el az EA. Sőt, a költséghatékonyság jegyében, az ügyfélszolgálata egy részét Indiába és Romániába szervezheti át az EA.

Az is beszédes sztori, miszerint az EA nyitottan áll a felvásárlás előtt. Az Amazonnal, a Disney-vel és az Apple-val is tárgyaltak, végül pedig az NBC Universal lett a befutó. Nem véletlen azonban, hogy nem hallottunk erről a vásárlásról, néhány hete meghiúsult.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!