18

Elmúltál már 18 éves?


/
Négypályás küzdelem után az ONYX az A-csoport első továbbjutója

Négypályás küzdelem után az ONYX az A-csoport első továbbjutója

Az ONYX ötödik fordulós győzelmével megvan a TippmixPro CS:GO Masters első továbbjutója. A Team Plague két hét múlva próbálkozhat újra a rájátszásért.

TippmixPro CS:GO Masters A-csoportjában az ONYX lett az első csapat, akik a rájátszásba jutottak, miután egy szoros, négypályás küzdelemben felülkerekedtek a Team Plague-en. A Plague játékosa, ReXx a meccs előtt adott interjút az Esport1.hu-nak, ebből is sejthettük, hogy hasonló hosszúságú és intenzitású mérkőzés vár a felekre hétfőn este, de reményei és csapata minden igyekezete ellenére is alulmaradtak – két hét múlva a PTE PEAC és a Lenovo Legion Honvéd találkozó győztese ellen próbálkozhatnak újra.

A mérkőzés előtt a felek megváltak Vertigotól és Overpasstól, majd a többi pályát a következő sorrendben felosztották egymás között: Inferno, Nuke, Mirage, Ancient és Dust2. Infernon az ONYX vette kezébe az irányítást CT-oldalon az első körökkel, de a Plague teljes vásárlása ellen a lassú forgásnak, boostolásnak köszönhetően nem tudtak megfelelően reagálni. A Plague így fel tudott zárkózni, majd a félidőt is megnyerték 8:4-nél a T-oldalon, a kérdés pedig az maradt, hogy tudnak-e többet hozni. A válasz a 15. körben jött, amikorra az ONYX védelme egyre magabiztosabbá vált és a hetedik megszerzett körért küzdhettek volna retake-ben, de a Plague ezt rövidre zárta, 9:6. A térfélcserét követően a Plague tudott elmozdulni a cél felé, de 11:6-os vezetésnél egy korai vásárlással lepte meg őket az ONYX, a rendelkezésre álló eszközök különbségei miatt csak exit fragelésre állhattak fel, retake-re nem. A jó gazdaság miatt vissza tudtak vágni és hamarosan 13:7-es előnyt jelzett a scoreboard a Plague javára, de addigra az ONYX kiismerte magát a T-oldalon és zsinórban kilenc kört hozva elcsaklizták a pályát a Plague orra alól 16:13-nál.

Nuke-on a Plague kezdhetett az előnyösebb CT-oldalon, ennek megfelelően egy ponton 7:3-ra is vezetett a csapat, de az ONYX megismételte az Infernon látottakat és 8:7-re fordította az állást zsinórban öt körgyőzelemmel. A fordulás után az ONYX védelmére egész egyszerűen nem volt ellenszere a Plague-nek, hibátlan játék után domináns, 16:7-es pályát hoztak coolioék. Popovéknak tehát 0-2-es szériából kellett felállniuk, hibázni innentől nem lehetett, mert az vereséget jelent. Mirage-on ezt figyelembevéve végig kiegyenlített első félidőben hoztak 6 T-kört, de láthatóan volt esélyük 6:6 után akár az előny megszerzéséért is küzdeni. A 9:6-os fordulás után az ONYX folytatta jobban a játékot, 11:6-ig mentek, mire a Plague végrehajtotta első sikeres védelmét, ettől kezdve pedig páros lépésekkel zárkóztak a néha egy-egy kört beszúró és ezzel a győzelemhez közelítő ellenfélre. 14:14-nél sikerült utolérni az ONYXot, de ismét ők mozdultak el a meccspont felé. A Plague viszont kiharcolta a hosszabbítást egy higgadt és magabiztos védelemmel, majd 19:17-re megfordították az állást, jöhetett Ancient.

Az ONYX T-oldalon kezdhetett a saját választásán és hamar meg is találták a számításaikat, hiszen egykettőre 5:1-es vezetés állt a nevük mellett az eredményjelzőn. A Plague a meccsen már sokadjára zárkózni kényszerült, de ehhez nem sok teret kaptak a félidőt végül 9:6-ra nyerő támadók ellen. Innentől kezdve a pályastatisztikákból kiindulva nem az volt a kérdés, hogy ki nyeri a meccset, hanem az, hogy mikor: a vég kezdete 13:8-nál volt, amikor az ONYX 5v3 visszafoglalásban megnyerte az újabb körét és ezzel felemás vásárlásra kényszerítette a Plague-et, ami kockázatos volt, hiszen 15:8-nál már nem maradt pénzük, így elbukták a pályát 16:8-ra, a szériát 3-1-re.

A TippmixPro CS:GO Masters csütörtökön folytatódik a B-csoport következő fordulójával, ahol a Budapest Five  és a Békéscsabai E-sport Egyesület csapnak össze egymással 18:00-tól egy Bo5 keretein belül a felső ági döntőben. A mérkőzést természetesen élőben közvetíti az Esport1 szakértőkből álló csapata az Esport1TV Twitch csatornáján.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!