18

Elmúltál már 18 éves?


/
Shiftzzz a PTE PEAC-ról: „meglepően erős és jól teljesítő ellenfélről beszélünk”

Shiftzzz a PTE PEAC-ról: „meglepően erős és jól teljesítő ellenfélről beszélünk”

A Plague elleni vereségről, a brit társakról és a felkészülésről kérdeztük a Lenovo Legion Honvéd játékosát, Shiftzzzet a ma esti kiesési rangadó előtt.

A Lenovo Legion Honvéd vereséggel kezdte a TippmixPro CS:GO Masters A-csoportját a Team Plague ellen, ma este pedig a kiesés elkerülése lesz a céljuk a PTE PEAC ellen. Az LLH játékosa, Shiftzzz a mérkőzés előtt adott interjút az Esport1.hu-nak, ebben a Plague elleni vereségről, a brit társakról és a felkészülésről kérdeztük.

Esport1.hu: A Team Plague ellen vereséggel indult nektek a TippmixPro CS:GO Masters. Aligha kellemes emlék, de egy kérdés erejéig térjünk vissza erre a találkozóra. Az első pályán jelentős előnnyel vezettetek, de a Plague visszajött a meccsbe és hosszabbításban kaptatok ki Mirage-on, majd a széria többi pályáján már ők irányítottak. Milyen volt a csapat hangulata Mirage után? Hogyan értékelitek a játékotokat?

Shiftzzz: Valamilyen szinten mindenkit megviselt. Az elején jó volt a hangulat, viszont az első map lose után eléggé fagyott lett. Betudható szerintem kicsit a fáradtságnak is, hisz a két angol aznap dolgozott, WonderG pedig vizsgára készült. Hogy őszinte legyek, borzasztónak éreztem azt, ahogy az utolsó 2 pályán játszottunk, akár a kommunikációt vagy a játékot tekintve, valahogy nem volt meg az összhang, amin próbálunk változtatni a következő mérkőzésre.

Esport1.hu: A csapatban a magyar játékosok mellett két brit is helyet kapott. Hogyan jött létre ez az ötös? Csak alkalmi dolog vagy elképzelhető, hogy lesz folytatása ennek?

Shiftzzz: Zal akkor még nálunk volt tryout a Honvédnál, így nem is volt a nevezésnél kérdés, hogy ki jön, főleg úgy, hogy két társunk nem játszhatott a kor feltétele miatt. Ő hívta egy volt csapattársát és így lett végül két brit a csapatban. Abszolút alkalmi felállás, jelenleg csak erre a versenyre.

Esport1.hu: Kérlek mesélj arról, hogyan zajlik a felkészülésetek! Gondot okoz, hogy nem magyarul kommunikáltok a csapatban? Milyen a csapatmorál?

Shiftzzz: Jelenleg egyáltalán nincs közös felkészülés csak egyéni, illetve mindenki a saját csapatával van elfoglalva. Nem okoz gondot a kommunikáció, mivel mindenki jól beszél angolul. A csapatmorál változó, de folyamatosan azon vagyunk, hogy mindenki a lehető legkomfortosabban érezze magát.

Esport1.hu: A formátum szerint ezen a versenyen végig Bo5 van, ami erős map poolt kíván. Legutóbb láttunk tőletek Mirage-t, Infernot és Overpasst, de hogyan készültök a pályákkal, hol érzitek magatokat otthonosan?

Shiftzzz: Nincs olyan pálya, amit ne játszanánk szívesen, a felkészülés pedig egyénileg zajlik, így közös felkészülés nincsen a mix felállás miatt, hisz a fél csapat a fiatal életkora miatt nem vehet részt a versenyen.

Esport1.hu: A Plague elleni vereség után az alsó ágra kerültetek, ahol a PTE PEAC lesz az ellenfeletek, a cél pedig a túlélés. Mit gondoltok róluk, mire számíthatunk ezen a meccsen?

Shiftzzz: Meglepően erős és jól teljesítő ellenfélről beszélünk, ezt az ONYX ellen meg is mutatták, hogy komolyan kell venni őket. Kötelező a győzelem számunkra, hogy tovább menetelhessünk a versenyen. Mindenki így fog hozzáállni a mérkőzéshez.

Milyen célt tűztetek ki magatok elé a versenyre?

Shiftzzz: Szeretnénk minél jobb eredményt elérni és helytállni.

A TippmixPro CS:GO Masters hétfőn folytatódik az A-csoport következő fordulójával, ahol a Lenovo Legion Honvéd 18:00-tól egy Bo5 keretein belül a túlélésért fog küzdeni a PTE PEAC ellen az alsó ág első körében. A mérkőzést természetesen élőben közvetíti az Esport1 szakértőkből álló csapata az Esport1TV Twitch csatornáján.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!