Ez történt eddig a TippmixPro CS:GO Masters csoporkörében

Ez történt eddig a TippmixPro CS:GO Masters csoporkörében

A félidőhöz érve itt az ideje összefoglalni, mi is történt eddig, illetve mi vár még ránk a TippmixPro CS:GO Masters során!

Tegnap este a nagyon várt Budapest Five vs Békéscsabai E-sport Egyesület közti mérkőzést nem játszották le a felek a TippmixPro CS:GO Masters hatodik fordulójában, ugyanis a BP5 feladta azt – a BEE lett a B-csoport első továbbjutója. Az eredmény után még hat csapat maradt játékban az utolsó két kiadó helyért a rájátszásban, így a félidőhöz érve itt az ideje összefoglalni, mi is történt eddig, illetve mi vár még ránk a TMP CS:GO Masters során.

A-csoport

Ebben a csoportban a PTE PEAC – ami a zárt selejtezőről jutott be – játszott az ONYX ellen nyitómeccset a 2022-es szezon megkezdéséhez. A verseny egyik nagy favoritjának számító coolioék, akik a korhatár miatt ideiglenes felállással indulnak, szoros meccsen verték meg a PTE PEAC csapatát 3-0-ra. Ellenfelük a Team Plague és a Lenovo Legion Honvéd mérkőzéséről került ki, ahol a Plague egy szép fordítást követően dominálta le a szerverről a Honvéd játékosait a hárompályás ütközetben. Az A-csoport felső ági döntőjében tehát az ONYX és a Plague játszhattak az első továbbjutást érő helyért, amit végül az ONYX szerzett meg nagyon erős játékkal, bár Mirage-on akkora ellenállással találkoztak, hogy 3-0 helyett 3-1-gyel kellett kiegyezzenek a nap végén. A csoportban még három csapat van életben, de ez csak hétfőig marad így: akkor az első fordulók vesztesei, a PTE PEAC és a Honvéd csapnak össze egymással a túlélés érdekében, a vesztes kiesik, a győztes a Team Plague ellen próbálkozhat megkaparintani a második továbbjutást érő helyet.

B-csoport

A B-csoport a Budapest Five vs Illés Akadémia Spirit mérkőzésével indult, és itt sem született nagy meglepetés, a favoritnak számító fleavék három pályán mindössze 16 kört engedtek át a zárt selejtezőről érkező ellenfelüknek, akik így az alsó ágra kerültek. Az IAS-hez egy héttel később az iPon Esport csatlakozott, miután őket a BEE meggyőző játékkal tette félre az útból. A csoport két legjobbja tegnap este találkozott volna, de ezt a küzdelmet sajnos nem láthattuk, miután a BP5 nem tudott kiállni csapatával a BEE ellen. A békéscsabai szervezet játékosai tehát defwinnel a rájátszásban találták magukat. Míg a budapesti alakulat az alsó ágra került, ahol most arra várnak, hogy jövőhét csütörtökön az Illés Akadémia Spirit és az iPon Esport eldöntsék, melyikük marad versenyben. A BP5-nak tehát lesz még egy esélye a továbbjutásra, ami ha összejönne, azt jelentené, hogy rögtön az ONYX ellen kellene szerepelniük a rájátszásban.

Hátralévő meccsek menetrendje

05.30. - PTE PEAC vs Lenovo Legion Honvéd (A-csoport, alsó ág, 1. kör)
06.02. - Illés Akadémia Spirit vs iPon Esport (B-csoport, alsó ág, 1. kör)
06.06. - Team Plague vs A-csoport, alsó ág, 1. kör győztese
06.09. - Budapest Five vs B-csoport, alsó ág, 1. kör győztese

A TippMixPro CS:GO Masters csoportköre május 9-től június 9-ig minden hétfőn (A-csoport) és csütörtökön (B-csoport) jelentkezik az Esport1 szakértőkből álló csapatának élő közvetítésével az Esport1TV Twitch csatornáján.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!