Két európai országban biztosan nem fog megjelenni a Diablo Immortal

Két európai országban biztosan nem fog megjelenni a Diablo Immortal

A kontinens többi országában viszont június 2-án elérhetővé fog válni.

Nem fog megjelenni a Diablo Immortal két európai országban, közölte az Activision Blizzard egyik szóvivője. A mobilon, illetve nyílt béta változatban PC-n is június 2-án megjelenő játék Hollandiában és Belgiumban nem lesz elérhető, ugyanis az országok törvényei tiltják a lootbox-rendszereket, mellyel a Diablo Immortal is rendelkezik.

A szóvivő is az országok törvényeivel indokolta a kiadó döntéseit. Később Redditen ezt a magyarázatot kibővítette egy másik alkalmazott:

„Sajnos Hollandiában és Belgiumban nem lesz lehetőség játszani a Diablo Immortallal, az országok szerencsejáték-törvényei miatt. A lootbox is ezen törvények alá esik, így hacsak nem változik a szabályozás, nem fog megjelenin a játék ezen országokban." - később figyelmeztette is azokat, akik megpróbálják kijátszani a szabályt. „Törvénysértő, ha egy másik országban, például Franciaországban töltöd le a játékot. Ha futtatni tudod a játékot, nincs rá garancia, hogy később nem leszel kibannolva."

A két ország 2018-ban tiltotta be a lootboxokat, indoklásukban pedig szerencsejátéknak minősítették a rendszert. Emiatt több kiadó vagy megváltoztatni kényszerült saját játékát, vagy teljes mértékben elérhetetlenné tenni azt a holland és belga gamerek számára.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Te mit gondolsz az esetről?