Tevékenysége beszüntetésére kötelez egy adatbányászt a PUBG-kiadója

Tevékenysége beszüntetésére kötelez egy adatbányászt a PUBG-kiadója

Sűrűn szivárogtatott ki információkat a játékról, ezt pedig megelégelte a Krafton.

Twitteren számolt be arról PlayerIGN, a PUBG: Battlegrounds-közösségben ismert adatszivárogtató, hogy felszólította őt a játék fejlesztője, a Krafton, hogy fejezze be tevékenységét. A szivárogtató az egyik legmegbízhatóbb forrásnak számít a közösségben, több értesülése is később igaznak bizonyult.

Erről egy hosszú Twitter-posztban számolt be az adatbányász. Állítása szerint a kiadó egy magánnyomozót küldött a házához, aki egy levelet is átadott neki. Ebben a Krafton azt követeli, hogy törölje le közösségi médiaoldalairól az összes, a játék kiszivárgott információival kapcsolatos posztját, emellett ossza meg velük az összes privát beszélgetését, amelyben látszódik, honnan jutott tudomására az a sok infó, amit korábban megosztott.

PlayerIGN később elmagyarázta, hogy egy olyan oldalról értesült mindig, amely a tesztszerver frissítése előtti éjszaka vált naprakésszé. Amit ő csinál, pusztán annyi, hogy lementi innen a képeket, és megosztja a követőivel Twitteren és Discordon. A szivárgásokhoz pedig azt tette hozzá, hogy nem igazán ők keresik a Krafton embereit, hanem ez „leginkább fordítva történik"

Bejegyzését azzal zárta, hogy nem tudja, mitévő legyen, így segítséget kért, hogy a megkeresésre tudjon reagálni.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!