MSI-dráma: Céltáblát csinált magából Fakerék edzője

MSI-dráma: Céltáblát csinált magából Fakerék edzője

Egyetlen pénzfeldobást okol a vereségért a T1 csapatának edzője.

Történelmi MSI-fináléban győzte le a Royal Never Give Up csapata a T1-t 3-2 arányban, először tudott triplázni csapat és játékos. A döntő után megkérdezték a T1 edzőjét, hogy szerinte miért veszítettek az RNG ellen. A válaszra gyakorlatilag az egész LoL-os közösség ráugrott, ugyanis a professzionalizmus teljes hiányáról árulkodott. De mi volt az az egyetlen tényező, amely miatt Fakerék maradtak alul az év eddig legnagyobb League of Legends tornájának utolsó Bo5-ös szériájában?

Hogyan értékelnéd ma a játékosaid teljesítményét? Szerinted miért veszítettetek az RNG ellen?

Polt (T1 edző)„Nem igazán tudom számokkal leírni a játékosok és az edzők teljesítményét. Véleményem szerint mindenki remekül helyt állt. Az ok, ami a vereségünket eredményezte nem volt más, mint az, hogy mi nem tudtunk három alkalommal kék oldalon játszani.

Ennyi. Polt szerint azon múlt az egész döntő, hogy a döntőt megelőző pénzfeldobást az RNG nyerte, így ők kezdhették meg az oldalválasztást. Nem tért ki arra, hogy esetleg nem volt megfelelő az utolsó mérkőzésen a draft (Jhin + Yuumi vörös oldalról), hogy az RNG összességében jobban játszott, stb. Érdemes itt visszatekinteni arra a mára már szállóigévé vált mondatra, amelyet az SKT legendás edzője, kkOma mondott a 2015-ös MSI-döntő elbukása után. 

„Ha veszítesz, akkor minden, amit kimondasz, mentegetőzésnek hangzik.”

Természetesen Ming, az immár háromszoros MSI-bajnok sem mehetett el szó nélkül Polt válasza mellett. A kínai idéző az alábbi szavakkal reagált az oldalválasztással kapcsolatos megjegyzésre.

„Igaz, hogy az oldalválasztás hatással volt a mérkőzésekre, de már a pénzfeldobás előtt azt mondták, hogy 3-0-ra megvernek, a pénzfeldobás után ezt 3-1-re módosították. És most, kizárólag arra fogják a vereséget, hogy nem tudtak minden alkalommal kék oldalon játszani? Nem nevetséges ez?

A legnagyobb LoL-os közösségi fórumon azonnal beleálltak Poltba. Szétszedték az érvelését, valamint többen kifejezték csalódottságukat, ugyanis T1-szurkolóként nem egy ilyen edzői reakcióra számítottak. Az RNG és a T1 következő fejezete legkorábban a 2022-es Worldsön jöhet el, azonban addig még van hátra egy izgalmasnak ígérkező nyári szezon az LPL-ben és az LCK-ban is.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerinted tényleg csak a kék oldal miatt nyert az RNG?