Snax visszatekerte az éveket és legyőzte a világ legjobb csapatát Dallasban

Snax visszatekerte az éveket és legyőzte a világ legjobb csapatát Dallasban

A csoportkör utolsó napján elbúcsúzott a dallasi versenytől a Liquid, a NIP, a Vitality és az MIBR.

Az ENCE annak ellenére is remekül játszik eddig az IEM Dallason, hogy legjobb játékosuk helyett Snaxnak kellett beugrania az eseményen hozzájuk. A lengyel játékos meghálálta tegnap éjjel a bizalmat és a FaZe ellen kiváló teljesítményt hozott, amivel megszerezte a győzelmet is a világ legjobb csapata ellen. A nap további mérkőzésein eldőlt, kik jutnak tovább a rájátszásba, illetve annak melyik szakaszában folytathatják péntektől: a G2, a FURIA, a FaZe és a Cloud9 a negyeddöntőkben, az ENCE és nagy meglepetésre a BIG az elődöntőkben várja a hétvégét.

Az ENCE és a FaZe találkozója nagyon izgalmasnak ígérkezett annak ellenére is, hogy előbbi csapat nem a hagyományos felállásával érkezett Dallasba. Karrigan és Snappi egyre inkább kezdenek kiválni a mezőnyből, mint a jelen éra két legjobb irányítója. Az ENCE IGL-je pedig azt készül most bizonyítani, hogy nem csak a kollégáját illeti meg a beugrókkal suttogó cím. Snax ebben partner volt tegnap a FaZe ellen, miután visszatekerve az éveket kiemelkedő teljesítményt nyújtott a Major bajnokok ellen.

Mirage-on indult a mérkőzés, ahol a FaZe kezdett erősebben, a CT-oldalon sima 11:4-et hoztak. Az ENCE a térfélcserét követően próbált visszatérni ebből a hátrányból, ehhez nyolc kört is hoztak zsinórban, de végül karriganék befejezték a pályát 16:12-nél. Ancientön az ENCE visszaadta nekik ezt, hades 25 fragig jutott csak az első félidőben. A fordulás után kissé hiányzott Spinx szokásos játéka az ENCE támadásaiból, így kiegyenlített a FaZe 12:12-nél, ami akkora hideg zuhanyként érte Snappiékat, hogy rögtön felkeltek és befejezték, amit elkezdtek, 16:12 oda. Nuke-on dőlt el a mérkőzés 1-1-es állásról, ráadásul a FaZe nyolcmeccses győzelmi szériával vágott neki ennek, de az ENCE CT-oldala ismét erősnek (vagy a FaZe T-oldala meglepően gyengének) tűnt, így 11:4-ről már csak idő kérdése volt, hogy mikor fejezik be Snaxszel az élen a pályát – ez végül 16:8-nál következett be. Az ENCE tehát beugróval, legjobb játékosukat nélkülözve megverte a világ legjobb csapatát, ezzel elérve az elődöntőt.

A nap további mérkőzésein: A Liquid legyőzte az MIBR-t, a Cloud9 a NIP-et, így a brazilok és a svédek kiestek a versenyről, de a két győztes egymás elleni mérkőzésén már nem sok babér termett shoxéknak, ezért ők is búcsúztak; Az A-csoport alsó ági döntőjén a G2 megverte a Vitalityt, ezzel túlélve a csoportkört; A B-csoport felső ági döntőjén a BIG nem túl szoros, de hárompályás mérkőzésen felülkerekedett a FURIA-n az elődöntőbe jutásért.

KÖZVETÍTÉS

Kövessétek élőben, magyar nyelven az IEM Dallas versenyének rájátszását péntektől az Esport1TV kínálatában vagy az Esport1.hu beépített pontgyűjtő felületén! A hétvégi menetrend szerint pénteken 19:00-tól indul a stream, 20:00-tól pedig jön a két negyeddöntő, szombaton és vasárnap a héten korábban már megszokott 17:00-i kezdésre kell számítani.

MENETREND

Június 3. - péntek

20:00 - G2 vs FURIA
23:30 - FaZe vs Cloud9

Június 4. - szombat

18:00 - ENCE vs G2/FURIA
21:30 - BIG vs FaZE/Cloud9

Június 5. - vasárnap

18:00 - döntő

Borítókép: HLTV/theMAKKU

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!