A Nigma Galaxy lett az első ESL Impact bajnoka Dallasban

A Nigma Galaxy lett az első ESL Impact bajnoka Dallasban

Az ESL női ligájának egyes meccseit százezer feletti közönség követte élőben, ezzel is bizonyítva, hogy lenne igény ilyen versenyekre.

Az orosz-szlovák-román Nigma Galaxy lett az ESL Impact első szezonjának bajnoka, miután az IEM Dallas mellett rendezett döntőn legyőzték a brazil FURIA fe-t. Az ESL új, női ligája igen jó debütálást tudhat maga mögött, a brazilok meccseit a CLG Red elleni elődöntőben és a döntőben is százezer feletti közönség követte élőben.

Az ESL Impact rájátszásában a FURIA fe a CLG Reddel találkozott, akik Magyarországhoz is kötődnek edzőjük, flashie révén, és egyébként az észak-amerikai divízió legjobbjai voltak tavasszal. A brazilok viszont rendkívül erősek voltak Dallasban, goosebreederék nem tudták felvenni velük a versenyt: Vertigon 3:16-ra kikaptak, majd Mirage-on hosszabbításban nyertek 19:17-re, hogy aztán Dust2-n egy 16:2-es vereséggel búcsúzzanak a tornától. A másik elődöntőben a BIG EQUIPA ellen játszott a Nigma Galaxy, ahol a berlini szervezet frissen igazolt spanyol-portugál játékosai ugyan elhozták az első pályát (Ancient) 16:9-re, de Infernon (16:7) és Overpasson (16:5) is domináns győzelmeket hozott az orosz többségű ellenfél a döntőbe jutásért.

A döntőben tehát a FURIA fe és a Nigma Galaxy találkoztak. Szoros első pálya (Mirage 16:14) után ANa és vilga vezetésével vágta magát vissza a Nigma csapata a mérkőzésbe, ahol egy fölényes Vertigo (16:5) és Overpass (16:7) után nem is volt kérdés, hogy melyik női csapat a legjobb a világon. A Nigma Galaxy győzelme 50 000 dollárt ért nekik a kiemelkedő, 123 ezer dolláros összdíjazásból.

A női CS:GO nem áll meg, július első hétvégéjén Valenciában folytatódik az ESL Impact versenyköre. A tornára a dallasi top 4 (Nigma Galaxy, FURIA fe, CLG Red, BIG EQUIPA) meghívást kapott, a Mindfreak, a NAVI Javelins, az MIBR fe és a GODSENT fe selejtezők útján jutottak be. Itt ismét kiemelt, százezer dolláros összdíjazásért küzdhetnek a női CS:GO legjobbjai.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!