Nagyjából 40 millió forintba kerül, ha ki akarunk maxolni egy karaktert a Diablo Immortalban

A Blizzard új játékában igencsak a zsebünkbe kell nyúlnunk, ha rendesen fel szeretnénk fejleszteni hősünket. 

A rajongók igencsak kiakadtak, amikor az Activision Blizzard néhány éve bejelentette a Diablo Immortal névre hallgató mobil játékot, mondván rossz irányba viszik el szeretett franchise-ukat. Azóta persze egyéb más ügyek miatt lehetett haragudni a stúdióra, a játék pedig nemrég megjelent, ráadásul PC-re is, egyes országokban azonban a hatályban lévő törvények miatt esélytelen elérni. 

A Diablo Immortal egyébként egy pofon egyszerű online multiplayer játék, rendelkezik egy kidolgozott történettű PvE kampánnyal, melyben egyedül vagy barátainkkal is öldökölhetjük a szörnyeket, továbbá elérhető néhány PvP mód is, illetve van lehetőségünk cross-save-re is, azaz a mobilos mentésünket folytathatjuk akár PC-n is. A projekt tehát ígéretes, van azonban néhány igencsak zavaró bökkenő, mint például a pay-to-win szagú üzleti modell. A gyakorlatban ezt úgy kell elképzelni, hogy a játék parkolópályára küld minket, ha túl gyorsan haladunk vagy túl sok időt töltünk el benne, természetesen plusz pénz fizetésével felgyorsíthatjuk a folyamatot, de mélyen a zsebünkbe kell nyúlnunk. A zömmel Blizzard játékokkal foglalkozó Bellular News nemrég ki is számolta, mennyi az annyi, és arra a következtetésre jutottak, hogy nagyjából 110 ezer dollárt, azaz körülbelül 40 millió forintot kell elköltenünk egy kimaxolt karakter felfejlesztéséért. 

Ez a hatalmas összeg alapvetően a méregdrága kozmetikai cuccok és hasznos tárgyak mellett a korábban is említett szintlépés gyorsítást is tartalmazza. Érdekesség, hogy aki nem szeretne egy forintot sem költeni a dologra, annak legalább 10 évnyi játékidőt kell beleölnie a programba a videó szerint, hogy teljesen felhúzza a karakterét. Természetesen a Blizzard inkább azt támogatja, hogy fizessünk a tartalmakért és az előre jutásért, ezért különböző akciókkal és ingyenes tárgyakkal próbálják meg fizetésre ösztönözni a gyanútlan játékost. Szomorú látni, hogy idáig jutott a stúdió, mondjuk valamiből fedezni kell a zaklatási botrány áldozatainak kártalanítását. 

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!