gla1ve a Pinnacle Cupon: „Ez lehet az a dolog, ami beindít minket”

gla1ve a Pinnacle Cupon: „Ez lehet az a dolog, ami beindít minket”

Gla1ve egy HLTV-nek adott interjúban elárulta, hogy nem a presztízs, hanem az önbizalmuk építése miatt utaztak Lundba játszani.

Az Astralis jó ideje nem ér fel a névhez párosított régi sikerekhez és történelemhez. Mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy évek óta a svédországi Lundban rendezett Pinnacle Cup az első verseny, ahol a szakértők a favoritok közé sorolják a csapatot – igaz, ehhez a mezőny gyengesége is hozzájárul. Csütörtök délután az Astralis már ki is jutott a csoportjukból az első helyen, de sokat elvesz ebből a sikerből, hogy kik ellen is érték ezt el. Az első napon legyőzték az Evil Geniuses 15 fős felállásának új tagjait, a másodrangú EG.PA-t. A második meccsükön pedig egy olyan Imperial ellen léptek a szerverre, akiknek a legendás AWP-s irányítójuk, FalleN csupán 29/49-es K/D-t tudott összehozni három pályán ebben a magas hatékonyságot igénylő szerepben. De gla1ve a HLTV-nek adott interjúban elárulta, hogy nem a presztízs, hanem az önbizalmuk építése miatt utaztak Lundba játszani.

Az EG.PA elleni nyitómeccs után az eredményről kérdezték gla1vet először. „Jó érzés. Igaz, nem tudtuk mire is számítsunk, persze megnéztük az eredményeiket és a demókat, de furcsa ez az EG-dolog, hogy hirtelen 15 fős felállásuk van.” Erre a HLTV munkatársa visszakérdezett, hogy netán a Stewie2K-felállásra készültek? Erre nevetve úgy felelt: „Igen, az elején igen, rájuk készültünk egy kicsit, aztán rájöttünk, hogy nem is ők jönnek, hanem a PA [Party Astronauts] csapat. Szerecsére nem készültünk túl komolyan a Stewie-felállásra.”

A következő kérdések az Astralis szintjéről és a versenyről szóltak abban a kontextusban, hogy a gyengébb mezőny alkalmas lehet-e az önbizalmuk és a problémáik javítására.

„Igen, persze, ezen [a versenyen] meg tudjuk mutatni a valódi, pillanatnyi szintünket. Mi nagyjából tudjuk, hogy ez hol lehet és nem ott van, ahol szeretnénk, de ez segít jobban megérteni, hogy mennyire vagyunk közel a topcsapatokhoz, erre akarunk rájönni. Reményeink szerint messzire jutunk ezen a tornán és ez lehet az a dolog, ami beindít minket, segít az önbizalmunkon. Amikor olyan csapatok ellen veszítesz folyamatosan, akiket valószínűleg nem tudsz legyőzni, akkor az az elvárásod, hogy a jövőben jobb leszel, ezért kicsit fáj, de remélem ez [a verseny] motiválni fog minket.”

Ezt követően gla1ve felsorolta, hogy az őszi BLAST döntő óta milyen topcsapatok ellen kaptak ki szoros meccseken: NIP, ENCE, G2, Heroic. „Nem érezzük azt, hogy távol lennénk a topcsapatoktól, csak egyszerűen... ha közelebb lennénk, akkor megnyertünk volna párat ezek közül, de nem nyertünk meg egyet sem az igazán jó csapatok ellen” – foglalta össze gla1ve.

Borítókép: HLTV/brcho

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!