MEV CS:GO: A Békéscsabai E-sport Egyesület nyerte az IAS elleni szoros elődöntőt

MEV CS:GO: A Békéscsabai E-sport Egyesület nyerte az IAS elleni szoros elődöntőt

Elindult a Magyar E-sport Válogatott CS:GO válogató eseménye a budapesti PlayIT-en.

A nap első mérkőzésén a Békéscsabai E-sport Egyesület és az Illés Akadémia Spirit találkoztak, itt végül előbbi nyert egy hárompályás, hosszabbításokkal tűzdelt menet után. A folytatásban az ONYX és a Lenovo Legion Honvéd csapnak össze, majd később a két mérkőzés győztese játszik a döntőn, melynek tétje félmillió forint oroszlánrésze lesz.

BEE vs IAS

A MEV CS:GO válogatójának első mérkőzésén a csapatok Mirage-t, Overpasst és Infernot választották a vétó során. Az Illés Akadémia Spirit nagyon meggyőző első félidős játéka alapján úgy tűnt, kiütéssel nyerni fognak Mirage-on, de az utolsó körökben a BEE 3:12-re szépíteni tudott. A második félidőre azonban nem csak a térfelek, a kocka is fordult: a következő 11 körből 10 a BEE neve mellé került fel, így a csapatok az IAS hatalmas korai előnye ellenére kiegyenlítettek. Az utolsó négy körben rendkívül szoros adok-kapok alakult ki, egészen a rendes játékidő utolsó pillanatáig nem lehetett tudni, hogy az IAS lezárja-e Mirage-t vagy jön a hosszabbítás. Végül ez egy 2v2 szituációban dőlt el, miután a támadók elfoglalták B-lerakót, de nem tudták megtartani azt a visszafoglaló CT-ktől. 15:15-nél az IAS ismét feltámadt és zsinórban behúzták a pályagyőzelemhez szükséges 4 kört, 19:15.

Overpasson folytatták a csapatok a küzdelmet, a BEE kezdhetett az előnyösebb CT-oldalon, ezt a lehetőséget pedig maximálisan kihasználták: az első félidőt domináns 13:2-vel megnyerték, majd 4 körön belül be is fejezték, amit elkezdtek, 16:3-as pályagyőzelemmel egyenlítettek, jöhetett Inferno. Az IAS-t ez a gyors vereség felrázta a decideren, az erős kezdés után a BEE játékosainak kellett zárkóznia az olykor kaotikussá váló force körök közepette a CT-oldalon, de csupán 5:10-re tudták szépíteni a félidőt. A fordulás után kaptak igazán lendületet a visszatéréshez, a nyert pisztolykör után 9:10-ig mentek, már érezhették az egyenlítést, amikor az IAS jól pozícionálva a pisztolyokkal B-lerakón megfogta az érkező támadást. Ezt követően a csapatok a gazdaság felborulása miatt egyre furcsább helyzetekben találták magukat, de a BEE két 1vX-et hozott 11:11-ig, majd át is vette a vezetést.

Az utolsó körökben fej-fej mellett haladtak a csapatok, mígnem er9k lehozott egy lehetetlennek tűnő 1v3-at, ezzel teljesen megfordítva a mérkőzés menetét. Lassan, de biztosan haladtak a pályagyőzelem felé, 15:13-nál úgy tűnt, a BEE A-támadásával el is dőlt a mérkőzés, ám az utolsó pillanatban miluuuu lehozta az 1vX-et a visszafoglalásnál. Egy kör maradt a rendes játékidőből, a BEE újabb esélyt kapott a lezárásra, de az IAS jó helyezkedéssel és NONS3NS 4k-jával zilálta szét a támadást, így hosszabbítás jött. A csapatok az extra körökben is folytatták a szoros játékot, egy OT nem is volt elég a mérkőzés eldöntésére, de második nekifutásra a BEE be tudta fejezni a fordítást és 22:20-nál 2-1-re megnyerték a szériát.

KÖZVETÍTÉS

Az eseményekről az Esport1.hu stábja a helyszínről cikkek, videók és interjúk formájában, míg az Esport1TV Twitchen élő közvetítéssel jelentkezik majd egész hétvégén. Semmiképpen se maradjatok le róla! 

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!