500 000 forintos összdíjazás és Bali a tét a MEV szombati CS:GO válogatóján!

A Magyar E-sport Válogatott 20 fős CS:GO kerete már adott. A kérdés csupán az maradt, mely játékosok a legalkalmasabbak arra, hogy sikerrel képviseljék Magyarországot az IESF világbajnokságán Bali szigetén?

A hétvégén visszatér a PlayIT, ahol a számtalan gamereknek szánt program mellett az esportok rajongói is megtalálhatják számításaikat. Akit pedig csak a CS:GO érdekel, annak is lesz mit néznie a hétvége során! Szombaton a Magyar E-sport Válogatott bő keretének játékosai csapnak össze csapataikkal, hogy eldőljön, kik képviselik hazánkat a Nemzetközi Esport Szövetség (IESF) által szervezett Világbajnokságon. Vasárnap pedig a Magyar E-sport Fesztivál jelentkezik a Hungexpoból, amin a Békéscsabai E-sport Egyesület és a Big Bazooka játszanak egy Bo5 döntőt egymással. Mindkét versenyen 500-500 ezer forintos összdíjazás a tét.

Magyar E-sport Válogatott

Magyar E-sport Válogatott CS:GO kerete nemrég egy online selejtezőn alakult ki, annak az eseménynek a győztese, az ONYX képviselte hazánkat a CS:GO EB-n. A szombati versenyen azonban mindenki tiszta lappal indul a 20 játékos közül! A korábbi selejtezőről az ONYX mellett bejutott még a válogatóra a Békéscsabai E-sport Egyesület, az Illés Akadémia Spirit és a Lenovo Legion Honvéd is. Ez a négy csapat holnap két elődöntőn majd egy döntőn játszik egymással Bo3 mérkőzéseket a közönség előtt a PlayIT-en. A HUNESZ szakmai stábja pedig figyelmesen követi majd a játékosok teljesítményét, hogy eldöntsék, kik a legalkamasabbak Magyarország képviseletére a decemberi CS:GO Világbajnokságon, amit Balin tartanak. Tehát az Európa Bajnokságtól eltérően a győztes csapat nem kap automatikus kvalifikációt a szombati nap végén. De egy döntős szereplés aligha ront a végleges, ötfős MEV-keretbe kerülésen.

Menetrend

06.11. - szombat
09:00 - BEE vs IAS
12:30 - ONYX vs LLH
15-16:00 - Döntő

Összdíjazás

  1. helyezett: 250 000 Forint
  2. helyezett: 100 000 Forint 
  3. helyezett: 75 000 Forint
  4. helyezett: 75 000 Forint

Magyar E-sport Fesztivál

A Magyar E-sport Fesztivál CS:GO versenye két nyílt, online selejtezővel kezdődött, majd egy zárt szakasz után a két legjobb csapat jutott ki a helyszíni döntőre – ők a Békéscsabai E-sport Egyesület és a Big Bazooka. Utóbbi egy mix, tele ismert nevekkel a Team Plague, az ONYX és a Budapest Five felállásaiból: gevve, ReXx, micro, fleav és bodito alkotják. A csapatok Bo5 formátumban játszanak a MEF döntőjén az 500 ezer forintos összdíjazás oroszlánrészéért!

Menetrend

06.12. - vasárnap
09:00 - BEE vs Big Bazooka

Összdíjazás

  1. helyezett: 350 000 Forint
  2. helyezett: 150 000 Forint

Közvetítés

Az eseményekről az Esport1.hu stábja a helyszínről cikkek, videók és interjúk formájában, míg az Esport1TV Twitchen élő közvetítéssel jelentkezik majd egész hétvégén. Semmiképpen se maradjatok le róla! 

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!