Autó ára TOTY Mbappé-ért, ezért szálltak rá az EA Sportsra

Autó ára TOTY Mbappé-ért, ezért szálltak rá az EA Sportsra

A tanulmány szerint nevetséges összeget kell a játékra áldozni, és még akkor sem biztos a siker.

Korábban írtunk róla, hogy 18 ország nyújtott be keresetet a legfelsőbb európai bíróságra a videójátékokban található loot boxok miatt. Első sorban a legnagyobb problémát a FIFA-sorozat és a játék Ultimate Team módjában található csomagok jelentik, ugyanis a tanulmány szerint abszolút szerencsejátékról van szó.

Elég szépen levezették, hogy miért is tartják egyszerűen lehúzásnak, illetve szerencsejátéknak ezt az üzleti modellt jó néhány országban. Arról már nem is beszélve, hogy Hollandiában és Belgiumban már egy éve betiltották a FUT csomagok vásárlását. A Norvég Fogyasztóvédelmi Tanács szerint a következő példa szemlélteti a FIFA-csomag unfair jelenségét:

"Aki Kylian Mbappé Team of the Year kártyáját szerette volna kibontani, annak egyrészt kevesebb, mint két hete volt erre a promóció vége előtt, hiszen utána a kártya már nem elérhető a csomagokban. Nem véletlenül szerepelt tehát a TOTY Mbappe kártya jól láthatóan a menükben és a játék betöltőképernyőjén.

TOTY lapokra a legnagyobb valószínűséggel a Jumbo Rare Players Packből lehet számítani, itt 1,3%-os esély van rá, hogy ezt nyit az ember. Ez azonban 2000 FIFA-pontba került, ami körülbelül 20 eurónak felelt meg."

Ezután kiszámolták, hogy valaki garantáltan megkapja ezt a kártyát a játékban, ahhoz 847 Jumbo Rare Players csomagot kell kinyitnia, ami 1,7 millió FIFA-pontba kerülne (16.940 euró ~ 6,6 millió Forint).

"Ha a játékos TOTY-kártyát akar szerezni, akkor ezt az 1,3%-os valószínűséget kellene legyőznie. Viszont egy adott TOTY lap esetén ez a százalékszám már 11 részre oszlik el, így egy Jumbo Rare Player Packből TOTY Mbappéra mindössze 0,11% a sansz."

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!