FIFA: A Premier League legerősebb csapata Ultimate Teamben

FIFA: A Premier League legerősebb csapata Ultimate Teamben

Összeraktuk a Premier League legjobb csapatát aszerint, hogy az egyes posztokon az Ultimate Teamben legjobb OVR ratinggel rendelkező játékosok legyenek.

Véget ért a 2021/2022-es szezon Európa top bajnokságaiban, így az angol élvonalban is. A bajnoki címet nagy harc és versenyfutás végén a Manchester City szerezte meg. Ennek tiszteletére megvizsgáltuk, hogy nézne ki a Premier League álomcsapata, ha az FIFA 22 Ultimate Team-ben szereplő verziók alapján állítanánk össze. Minden játékos csak egyszer szerepel a listán, viszont az igazságosság jegyében nem csak 11 poszt legjobbjai kerültek fel, hogy a különböző felállások miatt senki ne maradjon le.

Goalkeeper (kapus)

Kapus poszton a világ egyik (sokak szerint A legjobb) legjobbja, Alisson rendelkezik a legjobb kártyával, melyet a Premier League TOTS tagságért kapott. Rajta kívül a Tottenham hálóőre, Hugo Lloris is kapott egy 95-ös OVR TOTS-lapot, ám ő ezt a Community Teamben érte el, így a Liverpool brazil játékosát raktuk az élre.

Védők

Central back (középső védő)

A legjobb kártyával a bajnok Manchester City portugál hátvédje, Ruben Dias rendelkezik. A télen a Team of the Year promóció keretein belül kapta ezt a 97-es lapot, teljesen megérdemelten.

Right back (jobbhátvéd)

Nem kell azon meglepődni, ha a legtöbb poszton a Liverpool és a Manchester City futballistáit találjuk, a két csapat kiemelkedett a mezőnyből a szezon során. Nincs ez másképp a jobbhátvédeknél sem, 92-es OVR ratinggel Trent Alexander-Arnold Premier League TOTS-verziója a legerősebb lap. Ráadásul mindösszesen 54 ezer FUT érme körül van az ára!

Left back (balhátvéd)

Nem lóg ki a sormintából a balhátvédek posztja sem, az első három játékost és az első 8(!) verziót a City és a Pool játékosai foglalják el. Az első helyen Joao Cancelo végzett, akinek a Premier League TOTS lapja 95-ös. De azért sem Andrew Robertsonnak (91), sem Oleksandr Zinchenkónak (89) nincsen szégyenkezni valója.

Right Wing Back (jobboldali szárnyvédő)

A hagyományos védőknél a két említett csapat adta a játékosokat, ám a szárnyvédőknél már találunk másokat is, akik nagyon jók abban, amit csinálnak. Ilyen a Chelsea kiválósága is, Reece James, aki a világ legjobbjainak egyikévé vált. A FUT-kártyák alapján pedig ő a Premier League legjobb jobboldali szárnyvédője. A Headliners lapja 89-es OVR ratinget kapott. 

Left Wing Back (baloldali szárnyvédő)

James párja szintén angol, méghozzá az Európa-bajnokság döntőjében is betaláló Luke Shaw. A Manchester United futballistája a 28. héten kapott egy 86-os TOTW kártyát. Érdekesség, hogy nem ez a legjobb verziója, ám a 87-es TOTY Honourable Mention verziója LB poszton szerepel.

Középpályások

Central Defensive Midfielder (védekező középpályás)

Amennyiben mondanunk kellene kiemelkedő védekező középpályásokat, valószínűleg sokunknak jutna elsők között eszébe N'Golo Kante neve. A csupa szív francia játékos még a Team of the Year során kapott egy meglehetősen erős, 96-os OVR lapot.

Central Midfielder (középső középpályás)

Ha hiszitek, ha nem, nem Kevin De Bruyne rendelkezik a legerősebb kártyával ezen a poszton, hanem az Európa-bajnoki menetelésben meghatározó Jorginho. A Chelsea középpályása elképesztő évet zárt 2021-ben (az Eb mellett Bajnokok Ligája-győztes is lett), és ennek elismeréseként kapott egy 97-es TOTY verziót.

Right midfielder (jobboldali középpályás)

Elsőre talán meglepő lehet Lucas Moura feltűnése ezen a listán, mert a szélvészgyors brazil játékos mindössze a meccsek felében volt tagja a kezdő tizenegynek, és a lehetséges idő 52%-át töltötte a pályán. A Fantasy FUT keretében mégis leesett neki egy 93-as kártya, amelyen ráadásul 99-es Pace-szel és 98-as Dribblinggel rendelkezik.

Left Midfielder (baloldali középpályás)

Hasonlóan járt Marcus Rashford is. A Fantasy FUT keretein belül kapott egy 95-ös kártyát, amelyen 99-es a Pace tulajdonsága, így nagyon nehéz megállítani az angol futballistát a pályán. Meglehetősen drága ez a verziója, PS-en és PC-n körülbelül 1,3 millió, Xboxn pedig több, mint 1,7 millió!

Center Attacking Midfielder (támadó középpályás)

Erről a pozícióról is lemaradt De Bruyne. Ugyanis a Manchester Citynél tovább jutott a Bajnokok Ligájában a Liverpool, és a Road to the Final promócióban Sadio Mané egy 96-os kártyát kapott. A belga bánatára, ugyanis Mané legtöbb lapja LW posztot kapott, ez viszont CAM. Jövőre van esélye javítani, ugyanis a szenegáli nagy valószínűséggel a Bayern Münchennél folytatja a pályafutását.

Támadók

Right Winger (jobbszélső)

Újabb Premier League TOTS-lap. A tulajdonosa pedig Mohamed Salah, aki Heung Min Sonnal együtt 23 gólig jutott a pontvadászatban, ám ő mellé 13 gólpasszt is adott. Egy hihetetlenül jó, 97-es OVR kártyát kapott mindezért. A egyiptomi több egyéni elismerést is bezsebelt, de végül nem jött össze számára az aranyérem.

Left Winger (balszélső)

A legjobb kártyával itt is Mané rendelkezik, így az előbb említett Son került fel ezen a poszton a listára. A dél-koreai is szenzációs szezont zárt a Tottenham Hotspurrel, teljesen jogosan került be a szezon csapatába az angol bajnokságban, és kapott 95-ös verziót.

Center Forward (középcsatár)

Három olyan pozíció következik, amiben nagyon kevés játékos kapott kártyát. Három játékos uralja ezt a posztot, mindhárom a Poolból. A legjobb kártyát a nagy trió harmadik tagja, Roberto Firmino kapta, akinek a FUT Birthday-verziója 92-es. Rajta kívül Diogo Jota és Fabinho kaptak még jó lapot CF-ként, de utánuk mindössze négy játékos szerepel gyengébb lappal.

Right Forward (jobboldali csatár)

Amennyiben azt gondoltuk, hét játékos kevés, akkor mit mondjunk az RF posztra. Két játékos kapott itt kártyát, Mason Mount és Dejan Kulusevski. A Spurs svéd játékosa rendelkezik magasabb OVR ratinggel, a TOTS Moments során kapott 92-es kártyát.

Left Forward (baloldali csatár)

Még ennél is kisebb a verseny az LF poszton. A Crystal Palace ikonja, Wilfried Zaha mindössze saját magával versenyez, a legjobb, 92-es lapját a Community TOTS során kapta. Ezeken kívül van egy 86-os Winter Wildcard verziója és az alap 82-es aranykártyája.

Striker (center)

Itt már nagy volt a verseny, mégis saját magával küzdött meg Cristiano Ronaldo, és ért el döntetlent. Mind a Premier League TOTS, mind a TOTY verziója 97-es OVR ratinget kapott, így Salah, Dias és Jorginho mellett a angol élvonal legjobb kártyájával rendelkezik.

Akik felkerülhettek volna: Ez nem egy szubjektív lista, a játékosokat a kártyáik alapján raktuk be a csapatba. Azonban vannak olyanok, akiknek a teljesítménye mellett nem lehet elmenni szó nélkül. Volt akinek szerencséje sem volt a poszttal, például De Bruyne-nek, ha Mané LW a csapatban, akkor fent lenne a listán (akkor most itt Sonról beszélgetnénk például). De rajta kívül Virgil van Dijk, Harry Kane úgy maradt ki, hogy 96-os verziója is van, míg Alexandre Lacazette, Hugo Lloris, Allan Saint-Maximin mind annak ellenére maradtak ki, hogy van 95-ös kártyájuk.

Szerinted ki érdemelne helyet a listán azok közül, akik kimaradtak?

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Ki a kedvenc játékosod a Premier League-ben?

  • 0 %
  • 0 %
  • 20 %
  • 0 %
  • 0 %
  • 0 %
  • 20 %
  • 0 %
  • 40 %
  • 20 %