Útmutató a League of Legends egyik legnépszerűbb támogatójához

Guide a Mélység Titánjához. Megmutatjuk milyen rúnákat és tárgyakat válassz rá.

Nautilus már több, mint tíz éve jelen van a League of Legends világában, népszerűsége mégis töretlen. A Mélység Titánja a támogató szerepkörben érzi legjobban magát, ahol tankosságával és rengeteg tömegirányító képességével tűnik ki.

Nagy előnye, hogy akkor is hasznos tud maradni ezen képességeinek köszönhetően, ha hátrányba kerül. Nagyon kellemetlen ellene játszani az ösvényen, mert folyamatos fenyegetést jelent. Amennyiben a lövészt eltalálja a Vasmacskával (Q képesség), onnan nagyon nehéz élve elmenekülni. Főleg hatos szint után, ahol folyamatosan cc alatt tudja tartani az ellenfeleket. Eltalál valakit a horgonnyal, majd az első alaptámadással mozgásképtelenné teszi, ezután a végső képességével fellöki a levegőbe és elkábítja. Ha ez nem lenne elég fenyegetés, az E képessége is lassító hatással rendelkezik. Abban az esetben, ha nem ellenfelet, hanem tereptárgyat talál el a hookkal, akkor Nautilus odahúzza magát. Ez hasznos lehet üldözésnél és menekülésnél egyaránt.

Rúna

A kellemetlenkedést lehet tovább fokozni! A Fagyos erősítést választva a mozgásképtelenné tett hősök körül fagyos zónák jönnek létre, amik lassító hatással rendelkeznek. Emellett a szövetségeseidet is tudod vele segíteni, mert a fagyos zónából érkező sebzés 15%-kal csökken, azonban ez a hatás rád nem vonatkozik.

Ezután a három kisebb rúnának érdemes a Hextech villantót, a Minion Dematerizálót és a Kozmikus tudást választani. Utóbbi az idézői képességek (flash+ignite, esetleg exhaust) és tárgyak töltési idejét csökkenti, míg előbbi ad neked egy további villanási lehetőséget, ha a flash nem elérhető.

Másodlagos rúnának a Csontpáncélt és a Rendíthetetlent ajánljuk. Ezzel még nehezebb lesz téged megölni, mert előbbi sebzéscsökkentő hatással rendelkezik, az Unflinching pedig kitartást és lassítás-ellenállást biztosít.

Képességsorrend

A képességfejlesztés sorrendje: R->Q->W->E. Nincs benne csavar, az első három szinten is ezt a sorrendet kell követni, majd a Q-t kell először kifejleszteni (természetesen a végső képesség a prioritás 6,11 és 16-os szinten), utána a W-t, végül az E-t.

Tárgyak

Mitikus tárgynak a legmegfelelőbb Az iron solarik medálja (Locket of the Iron Solari). Téged is tankosít, és a közeli ellenfelek is pajzsot, páncélt és varázsellenállást kapnak. Továbbá biztosít életerőt és képességgyorsítást is, ami mindig jól jön Nautilus esetében.

Mivel általában boton ADC-vel találjuk szembe magunkat, cipőnek az Acélozott bakancs a legjobb választás, ugyanis ad páncélt és 12%-kal csökkenti a támadásokból elszenvedett sebzést.

A többi tárggyal is a tankosságunkat erősítjük. Második itemnek a Zeke szövetségét (Zeke's Convergence) építsd. Ennek köszönhetően a mozgásképtelenné tett hősökre a szövetségesed további sebzést okoz a támadásaival és képességeivel. A Tüskevért (Thornmail) szintén az ADC-k ellen rendkívül hatékony, ugyanis alaptámadás esetén a támadó is sebzést szenved el.

Végül vásárold meg a Lovagi esküt (Knight's Vow), hogy még több védelmet nyújts a csapatod legfontosabb tagjának. Ezzel ugyanis kijelölhetsz egy Méltó szövetségest. Amennyiben a közeledben tartózkodik az általa elszenvedett sebzés 10%-át átveszed, míg az általa okozott sebzés 7%-át életerőként nyered vissza.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szoktál játszani Nautilusszal?

  • 0 %
  • 10 %
  • 29 %
  • 33 %
  • 29 %