Egy játékos 6 millió után törölte, egy másik 0 forintból kimaxolta a Diablo Immortalt

Egy játékos 6 millió után törölte, egy másik 0 forintból kimaxolta a Diablo Immortalt

Egészen elképesztő módon osztja meg a Blizzard új alkotása a közösséget és lassan a játékipart is.

Ha eddig nem kapott elegendő hideget és meleget az Activision Blizzard, akkor a Diablo Immortal megjelenése meghozta számukra a kellő reflektorfényt. Első körben sikerült összehozniuk, hogy a közösség a valaha volt legrosszabb értékeléssel látta el az időközben PC-re is elkészített játékukat Metacriticen. A free-to-play üzleti modell ugyanis egy fincsi kis pay-to-win mechanikával megfűszerezett katyvasz. A mikrotranzakciós rendszer ilyen szintű implementálása túl ment sokak tűréshatárán, mivel a PvP gyakorlatilag játszhatatlan, ha az ember nem öl bele egy valag lóvét. A nemtetszésének adott hangot egy új-zélandi videós is, bár Quin69 nagyon fura módját választotta a véleményformálásnak. A játékban ugye alapvetően leginkább az számít, hogy milyen gemet tud szerezni valaki, ezek határozzák meg milyen erőssé válhat egy karakter, viszont ha nem költ rá valaki elegendő pénzt, akkor aligha tudja ezt elérni. Quin69 ennek apropóján 25,165 új-zélandi dollárt (ez átszámolva nagyjából 6 millió forintot jelent) költött az Immortalra, mégis csak egyetlen ötcsillagos gemet dobott neki a játék. Ezután fogta magát és letörölte a játékot.

A másik példa pedig ennek a szöges ellentéte. Egy Wudijo nevű streamer arról számolt be, hogy sikerült elérnie a maxos szintet, bár ezt egy klán, a Defenders of Westmarch tagjaként valósította meg. A játékos célja egyáltalán nem az volt, hogy megcáfolja a Blizzard pénzéhségét, egyszerűen az hajtotta, hogy miért ne teljesíthetné ezt a kihívást teljesen ingyen is. Azt hozzá kell tenni, hogy ez a folyamat nagyon nem egyszerű és rövidnek sem mondható éppen. Kezdjük ott, hogy a Cycle of Strife nevű PvP-részlegben csatáznak a felhasználók az Immortals frakcióba jutásért. Erre a Rite of Exile-ban van lehetőségük a különböző klánoknak, majd a Challenge of the Immortal-esemény hatására az egyik legjobb Immortals-játékos (vagy ha nincs ilyen, egy NPC) átalakul egy szerverbossá. A feladata ilyenkor a bossnak, hogy összecsapjon a 30 kihívójával, és ha elbukik, akkor ez a 30 játékos egy battle royale keretein belül egymás között rendezi le a dolgokat. Itt pedig eldől, hogy kik kerülhetnek a „halhatatlanok” közé. Wudijo a társaival ebben a küzdelemben aratott győzelmet.

Az egészben az a legdurvább, hogy nagyon komoly feltételeket kell teljesíteni ennek eléréséhez: 43-as szint, a Bilefen küldetéssorozat teljesítése, egy sorsolás, három Ancient Champion legyőzése. Így válhat valaki Shadow Clan-taggá, amelynek köszönhetően indulhat az Immortal-címért. Persze itt még nincs vége a történetnek, mivel be kell kerülni a 10 legjobb klán közé, majd a Rite of Exile-on hatszor kell győzelmet aratni, hogy a csapat szembenézhessen az utolsó bossal. Wudijo tette pedig azért szenzációs, mert egyetlen forint ráköltése nélkül vitte véghez mindezt. A klánból mondjuk voltak olyanok, akik áldoztak a játékra.

Lehetetlen tehát továbbra sem létezik, de ember legyen a talpán, akinek a Diablo Immortalshoz van ennyi ideje és energiája.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!