Magyar fejlesztők csinálják a cirkuszt

Magyar fejlesztők csinálják a cirkuszt

Az Operencia készítői egy izgalmas és összetett játékkal leptek meg minket.

Újabb játékot dob piacra a budapesti székhelyű Zen Studios. A magyar játékfejlesztő cégnek - mely elsősorban flipperjátékairól lett híres - köszönhetjük a jól sikerült Operencia: The Stolen Sunt is. Most pedig megkaptuk a következő projektjük, az idén várható Circus Electrique játékmenet előzetesét is.

A történet a viktoriánus (1800-as évek második fele) Londonban játszódik és egy látványos steampunk stílust kapott, a játék pedig a történetközpontú RPG, a taktikai csaták és a menedzserjátékok tulajdonságait ötvözi. Egy cirkuszi társulat útját kell egyengetni, és megküzdeni a város vérengző gyilkossá változott polgáraival. Végső célként pedig ki kell deríteni, mi okozta a katasztrófát, és megállítani az őrületet.

A harcokban négy karakterrel tudunk részt venni, amelyeket a klasszikus cirkuszi résztvevők közül választhatunk ki (erőemelők, szabadulóművészek, tűznyelők, bohócok stb) 15 különböző típusú karakterből. A stílusukhoz kapcsolódó képességekkel és tulajdonságokkal rendelkeznek.

Azonban eléggé összetett a játék. Fent kell tartanod a csapatod morálját, mert ha nem boldogok, gyengébbek lesznek, végső esetben még el is hagyhatnak téged. A kedvüket pedig természetesen mi más hozhatná meg jobban, mint a pénz. Esti fellépéseket és műsorokat kell szervezned, hogy megszerezd a szükséges mennyiségű tőkét. Ezt azonban nem csak a fizetésekre tudod elkölteni, hanem ahhoz is pénzre lesz szükséged, hogy haladj a történettel, és kiderítsd, mi történt valójában a városban. Továbbá az sem mindegy, hogy melyik pozícióban helyezed el a karaktereket, mert nem minden képességet használhatnak az adott pozícióban.

Ami elsőre megfogott az előzetesben, az a játék hangulata, ez a régies stílus magával ragadó. De az összetettsége is inkább izgalmas, mint elrettentő, minden bizonnyal ismét egy remek játékot kapunk a Zentől.

Várhatóan már idén megjelenik Steamen és Epic Gamesen is.

Neked hogy tetszik a játék az előzetes alapján?

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Milyen az első benyomásod a játékról?

  • 88 %
  • 0 %
  • 13 %